Bűbáj tábor (Summer Camp Island)

A sorozat 2018-ban került bemutatásra, és azóta szépen lassan bővül az epizódok listája. A rajzfilm magyar és angol címe is tökéletesen megfelel arra, hogy a történéseket, illetve az esztétikai megjelenését jellemezze.

A cselekmény egy nyári táborban játszódik, amely csak első ránézésre tűnik teljesen normálisnak. Valójában a sziget teljes egészét varázslat itatja át, így lehetséges, hogy a táborvezetők boszorkányok, a Hold kedves társalkodó, a jetik viharban akrobatikáznak. Bár a történetben általában nincsenek nagyobb csavarok, meglepetések, mivel inkább általános problémákkal szembesülnek a szereplők, azonban az egyes epizódok eseményei egyediek. A varázslatos világból az alkotók kihozták a maximumot a vidámabb, az érzelemdúsabb, illetve a borzongatóbb jelenetekkel. Ez azt is jelenti, hogy a készítők mindent erre a lapra tettek fel, ami a korábban említett módon általában elég jól működik, de személy szerint néha ez is a kiszámítható kategóriába esik, ezért ezek a részek kissé unalmasak.

A főszereplők Süni és Oszkár, a két jóbarát, akik mit sem tudva a sziget titkos rejtelmeiről kerülnek a nyári táborba. A titokról azonban az első részben lehull a lepel, így először rengeteg újdonsággal és furcsasággal szembesülnek.
Ugyan mind a ketten igyekeznek mindig helyesen cselekedni, segíteni másokon, az alaptermészetük valamelyest különbözik. Süni számára a sziget egy fantasztikus kalandot jelent, hiszen a felelősségteljes hétköznapjaiból ez a tábor kiutat mutat. Ennek ellenére nagyon is komoly, megfontolt és okos szereplőként van reprezentálva, akinek határozott jövőképe van, amelynek a tábor kezdete óta része, hogy a tudományt és a varázslatot ötvözze. Oszkár számára a tábor furcsaságai inkább riasztóan hatottak, azonban idővel ő is feloldódik. Sünit minden kalandjában támogatja, de előfordul, hogy az elején megretten. A legjobban azzal jellemezhető, hogy mindenkivel, akivel csak lehet, összebarátkozik.

A hangulata az, ami igazán képes az embert megfogni. Nagyon könnyed, és folyamatosan valamilyen meglepetés ér. Talán azzal képes a legjobban megfogni a nézőket – kisebbeket és nagyobbakat –, hogy teljes mértékben valós, általános történeteket fogalmaz meg, de egy olyan varázslatos csavarral, ami elvonja a figyelmet az egyszerűségéről.

Hogy miért érdemes egy gyerekeknek készült sorozatba bepillantást nyerned? Mindenképpen ajánlatos egy-két részt megnézned, hogyha szereted a könnyed hangvételű szórakoztatást a kikapcsolódás érdekében. Amellett, hogy szórakoztató és váratlan, sokszor annyira képes magába szippantani a hangulata, hogy egészen olyan lesz, mintha mi magunk is részt vennénk a varázslatban.