Hogyan éljük túl a vizsgaidőszakot?

Felkészültnek érzed magad? Erre gyűjtötted az erődet a nyáron? Helyes!

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen a vizsgaidőszak, hogy a lehető legtöbb vizsgád sikerüljön? Meglehetősen sok minden, szóval lássuk!

Jegyzetek – Mindenkivel előfordul, hogy hiányzik, de ezeket is érdemes még időben beszerezni. Sosem lehet tudni, lehet, hogy a kimaradt óra anyagán múlik majd a jegyed… Ha megvan az összes, akkor rendszerezd őket, mert a káoszból nehezebb tanulni.

Beosztás – Valóban, ilyenkor nem kell órákra járnod, de érdemes egy menetrendet kidolgoznod. Ez arra is vonatkozik, hogy annak ellenére, hogy ilyenkor a takarítás is érdekesebb, és pont most találtál rá a 10 órás macskás videókra, nem árt nem „elszórni” az idődet.

Fontossági sorrend – Az ideális persze az lenne, hogy minden vizsga sikeres legyen, de ha nem akar összejönni, érdemes átgondolni, miből fontosabb átmenni. Ilyen módon az erős előfeltételt jelentő tárgyak, a keresztfélévben nem indulók jobb, ha előnyt élveznek.

Pihenés – Vannak, akik annyira komolyan veszik, hogy képesek reggeltől estig tanulni. Azonban az agynak is kell egy kis kikapcsolódás. Ez lehet egy nasiszünet, egy videószünet, egy edzés, egy kis beszélgetés, vagy akár egy séta. Utána sokkal jobban fog menni.

Koffein – Az utolsó pillanatig tartó energiát, a virrasztásokat valamivel túl kell élni. Hogy ez kávé, energiaital vagy egyéb formában kerül a szervezetbe, az már csak az egyénen múlik.

Idő – Vicceltem, az sosem elég!

Tanulás – Ne feledkezzünk el erről, hiába állítjuk össze a jegyzetet, isszuk a kávét, írjuk meg és tartjuk be a beosztást, hiába vagyunk elszántak, hogyha magát a tanulás tényét elhanyagoljuk. Azért ez kelleni fog a sikeres vizsgákhoz!

A varázslatos papaya, a vizsgatündér és egyéb okkult módszerek. Ha már a természettudományi karra járunk, ne higgyünk bennük (mondta a lány, aki konspirációs elméleteket ír) …Na jó, azért meg lehet próbálni. Ez nem számít csalásnak, puskázásnak… Minden legális módszert vessetek be!

Mindenkinek sikeres vizsgaidőszakot, kitartást, sok kávét és vizsgatündért kívánok!