Medvetesók

Mi lehetne viccesebb, mint három medve, akik próbálnak beilleszkedni a társadalomba medveségük ellenére? A sorozat 2015-ben indult, bemutatja Grizz, Panda és Jeges kalandjait a városban, az erdőben és az emberek között.

A sorozat a nemcsak a testvérek közötti humoros különbségeken ad lehetőséget a szórakozásra, hanem egy csapat érdekes ember, figura (így Nagyláb is) jelenik meg. Kalandjaik során orvvadászokkal, Nom Nommal, a világsztár koalával, de egyetemi tanárokkal is szembenéznek. A légköre könnyed, szórakoztató, vicces. De mint az újabb hullámú rajzfilmek, egyes részek nem gyerekeknek készültek.

A szereplők, a testvérek különbségei és egyedisége egy kellemes hangulatot, gördülékeny történetet és persze néha családi konfliktusokat jelent. A saját kis világukban nagyon is antropomorfok, annak ellenére, hogy vannak állati megnyilvánulásaik. Egy átmenetet képeznek az erdő, a természet és a város, mint mesterséges környezet között. Bár utóbbinak a megszokása eleinte problémákat okoz nekik. Annak ellenére, hogy már felnőtt medveként ismerjük meg őket, néha olyan részekkel is találkozunk, amelyek a gyerekkori küzdelmeiket mutatják be.

Grizz, a nagytestvér, a rangidős, aki igyekszik mindent kézben tartani. Akciófilm rajongó, nagyon nyitott, és bármikor készen áll a testvéreinek megszerezni, amire szükségük van. Mint rangidős, gyakran ő az, aki a problémák megoldását először veszi a kezébe, de néha túl forrófejűen hoz döntéseket.

Panda, a középső, enyhén socially-awkward személy. Míg a valóságban csendes, a telefonja mindig nála van, hogy képeket készíthessen, megossza a véleményét az online platformokon. Vágyik egy barátnőre, akit a személyiségével akar lenyűgözni, meg persze a művészetével.

Jeges, a korban legfiatalabb és a legcsendesebb is. Igazi konyhaművész, és a hűtőben alszik a kellemes hűvös klímára való tekintettel. Mindig harmadik személyben beszél magáról. Amilyen csendes, annyira titokzatos. Sosem lehet tudni, mi rejlik még a tarsolyában.

A sorozat összességében nagyon hamar megkedvelhető, már az első epizód alkalmával belopják az ember szívébe magukat. Egyik oka ennek, hogy a szereplőkkel és döntéseikkel könnyen tudunk azonosulni, a másik, hogy hamarjó kedvre derít.

Mindenkinek tudom ajánlani, mert egy hosszú és fárasztó nap után ez biztos mosolyt tud csalni az arcodra!

(Ha az a kérdés foglalkoztat, hogyan lehet egy panda, egy jegesmedve és egy grizzli egymás testvére, akkor azt kell mondjam, hogy erről fogalmam sincs. Ez azon kevés kérdés egyike, amire a sorozat jelenlegi állása szerint nincs válasz.)