Zöld Teknős Barlangja

Egy kellemes kis búvóhely a hideg ellen, rendkívüli teaválaszték, és még vizipipázni is tudsz, ha úgy tartja kedved. „3 szinten 1300 nm-en csodálhatjuk meg azt az egyedülálló építészeti csodát, ami 18 különböző stílusú szeparét is magába foglal.” – olvashatjuk az interneten, de akkor hogy kaphat 2,5-ös értékelést? Nos, a válasz egyszerű: lassú kiszolgálás, túlárazott filteres teák és levegőtlen, fülledt helyiségek.

Nem szokásom lehúzni éttermeket, és most inkább azért mentem el a Zöld Teknős Barlangja nevű teaházba, hogy megdöntsem a rossz kritikákat, de sajnos ezúttal nem jártam sikerrel. Az egyedüli ok, amiért nem hagytam ott a helyet, az a baráti társaság volt, mert abban a hidegben nem akartunk keresni más helyet.

Amikor beléptünk, nagyon szívélyes fogadtatásban volt részünk, amit aztán az este hátralévő részében kellett beosztanunk. Miután a helyünkre vezettek és megkaptuk az ital- és étlapot, kerek 30 percre magunkra hagytak, és ha épp felénk is jött egy pincér, nem nézett ránk, pedig próbáltunk jelezni, hogy szeretnénk rendelni.

A főleg teákból álló itallap különlegesebbnél különlegesebb nevekkel ellátott italokat tartalmaz. Az én választott teám a Kalavaya Maya volt, ami bizonyára olyan különleges, hogy az elkészítése 20 percbe telt, ám amikor megízleltem, csupán egy egyszerű gyümölcsteának bizonyult. Ráadásul, mint kiderült a 790 és 1500 Ft között mozgó teákhoz külön kell még kérni az ízesítést, ami még plusz 300-500 Ft.

A hely nagyon hangulatosan volt berendezve, minden apró részletre odafigyeltek, csak épp arra nem, hogy nem ártana néha szellőztetni, ha már majdnem minden asztalnál vízipipáznak. Az ott töltött 2 óra alatt 3-szor aludtam majdnem be a túlfűtött, fülledt levegő miatt, pedig jó volt a hangulat. Ráadásul a saját parkoló megnevezésű 4 helyet nem figyelik, így bárki beállhat oda, ami következtében a teázó vendégeként még a parkolásért is fizethettem.

Még nagyon sok mindent tudnék felsorolni, ami a nemtetszésemet nyerte el a hellyel kapcsolatban (pl. a málna ízesítésű vízipipa teljes mértékben ízetlen volt, vagy hogy egyébként felszolgáló a felső szinten nincs is, és ha rendelni akarsz 30 percen belül, akkor le kell menned), de nem teszem, ha szeretnétek, látogassatok el, és a saját bőrötökön megtapasztalhatjátok.

Összességében nagyon jó időt töltöttünk el, sokat nevettünk, de ennek semmi köze nem volt a helyhez. Ennyi erővel az aluljáróban is leülhettünk volna, vagy metrózhattunk is volna, körülbelül ugyanazt az élményt kapjuk, ráadásul a pénzünk is megmarad.