Rex Orange County

A Rex Orange County a színpadi név Alexander O’Connort takarja. Egy angol előadó, aki korban nem is áll tőlünk messze, hiszen mindössze 20 éves, 2016 óta tevékenykedik a zeneiparban. Azóta két nagyszerű lemezt adott ki, és folyamatosan koncertezik, amikről csak jókat hallani.

Alex egy számon tartott indie előadónak számít, főleg Kaliforniában és Angliában. Első lemezét 2016-ban adta ki, Bcos U Will Never B Free címen. Ezt az albumot Alex először SoundCloud-ra töltötte fel, ekkor figyelt fel rá Ben Ash zenei producer, aki korábban dolgozott már Sam Smith, Ty Dolla $ign és a Rag’n’Bone Man csapatában is. Nem sokkal ezután Tyler, the Creator is felkereste, aki Los Angelesbe hívta, hogy elkezdhessék a közös munkát, amelynek eredményeképpen született a Boredom című dal.

Gyerekkorában az iskolai kórus tagja volt, de ami leginkább inspiriálta őt az a Queen, a Green Day és Stevie Wonder zenéje volt. Hangszereken is igen korán kezdett el játszani, dobol, magától tanult zongorázni, és 16 évesen gitározni is elkezdett. Ugyanebben az évben bekerült egy neves brit művészeti iskolába, ahol olyan előadók és színészek tanultak előtte, mint Amy Winehouse, Adele, Tom Holland és a The Kooks. Ebben a kreatív környezetben egy egészen új oldalát tudta felfedezni, és elkezdte teljesen egyedül elkészíteni a saját zenéjét. Az első szám, amit írt a Corduroy Dreams volt, ami a mai napig az egyik legnépszerűbb dala.

Dalai legfőképp a szerelemről vagy szerelmi csalódásokról szólnak. Nagyon jól meg tudja jeleníteni az érzéseit a dalszövegeiben, nyersen, erőlködés nélkül írja le azt, amit gondol és ezzel egy egész más világba repíti a hallgatót. Talán ezért is lehet az, hogy ennyire átérezhetőek az általa megfogalmazott sorok. A magányosság érzését kapjuk egy antiszociális személyiség tollából, ami nem egy új koncepció, mégis egyedivé tudta tenni a zenéjében. Véleményem szerint azért tudja ennyire megfogni az embereket, mert érezni lehet a zenéjén és a szövegein, hogy ő nem szeretne mást, csak szeretni és szeretve lenni, amit a legtöbb ember elmondhat magáról.