Szerencsés vizsgaidőszak?

Hamarosan elkezdődik a hallgatók által legjobban kedvelt rész az egyetemből: a vizsgaidőszak. Mindenki izgatott, de mégsem érezni semmilyen félelmet a levegőben, hiszen minden tételt oda-vissza tudunk, a tanárok fantasztikusak és mi az egész évet tanulással töltöttük. De lássuk be: mindannyiunknak van kedvenc tananyagrésze, ami közelebb áll hozzánk, kicsit jobban megy és bizony nagy mázli kell ennek kihúzásához. De honnan szerezzünk szerencsét?

Négylevelű lóhere

Még a kereszténység előtti pogány időszakra tehető megjelenése ebben a kontextusban, mint kelta amulett. A druidák a rossz szellemek elűzésére használták, a görög papok a betegségek gyógyító erejében bíztak, a britek meggyőződése volt, hogy aki ilyet talál, az a dolgok mögé tud látni. Négy levele az alábbiakat szimbolizálja: hűség, szeretet, remény és szerencse. 10 ezer lóheréből csak egyetlenegy négylevelű van, így ritkasága miatt is különlegesnek számít.

Lópatkó

Szintén pogány szimbólum, a rómaiak anno a betegségek, járványok elleni védelemre használták, az angolok a vitorla árbocára rakták, hogy elkerüljék a nagy viharokat, de majdnem mindenhol megjelent a világon mint szerencsehozó tárgy. Figyelem, csak a régi, hétlyukú és talált patkó hoz szerencsét, illetve vigyázzunk arra, hogy a szárai felfelé álljanak, különben kihullik belőle a szerencse.

Szkarabeusz

Egyiptomból indult útnak a különböző ásványokból, kövekből formázott szkarabeusz, mely az örökkévalóságot is szimbolizálja a trágyából való rejtélyes kikelése miatt, szent állat volt.

5b2674875ea8c308997933a24eb7506e

Megemlíthető még az aztékok babból készült ékszerei, a perzsák hite a fém rossztaszító tulajdonságáról, a katicák pöttyei és sok más eltérő kultúrából és hitvilágból származó babonát, de napestig lehetne sorolni őket.

Szerencsés és sikeres vizsgaidőszakot kívánok mindenkinek.