A hét klipje

Imádom a kreatív klipeket. Legyen szó különleges megvalósításról, érdekes történetről, vagy bármiről, ami megragadja az ember figyelmét, onnantól nem is érdekel, hogy a zenei stílus passzol-e hozzám vagy sem.

Az alábbi klipbe már nem is tudom, hogyan futottam bele, de a lényeg, hogy természettudományos érdeklődésűként egyből magával ragadott az egész (és maga a zene sem utolsó, bár picit egyszerű szerkezetű, de ennek ellenére tetszik). Ahogy a videó elején mindannyian olvashatjuk, a klipben látható összes kísérlet valódi, egyik sem számítógépes effekt vagy kitalált vizualizáció. Ettől lesz még nagyszerűbb az egész.

Aki nem ismerné esetleg valamelyik elem fizikai hátterét, az bátran látogasson el az alkotó honlapjára ahol a „behind the scenes” videókban részletesen elmagyarázzák mindegyiket. A rendezéssel sincs probléma, a lassítások remekül sikerültek, nekem a fényjáték is tetszik, ha mindenképp negatívumot kellene kiemelnem, akkor a ferrofluidos kísérlet lenne az: ennél találhatunk jobb videókat is a neten a témában. Najó, azért még jár az ötös. Meg egy pacsi, de nem túl magasan!

Saáry Ákos

saary.akos@nyuz.elte.hu