Mert utazni élvezet?

Bármilyen hihetetlen is, de a budapesti közlekedés annak ellenére, hogy nagyon hasznos, néha nagyon idegesítő is tud lenni. Ezeket az okokat szedtem nektek össze.

  1. Aki nem áll arrébb. Vannak íratlan szabályok, amiket érdemes betartania mindenkinek. Ilyenek például, hogy amikor valaki tüsszent, akkor nem köpi mindenki arcába a bacijait, hanem eltakarja a száját. De ugyanilyen az is, hogy ha valaki le vagy felszáll egy járműre, akkor az, aki még tovább utazik, nem sóbálványként áll, hanem kiáll az ajtóból.
  2. Aki elvből nem kapaszkodik.
  3. Aki eszik. Ez egy nagyon megosztó kérdés. Szerintem Debrecenben túl komolyan vették a szabályzatot a lelkes ellenőrök, amikor egy utast 3000 forintra büntettek, mert zárható palackból vizet ivott. Itt is az arany középút megtalálásáról lenne szó. Abba még senki nem halt bele, hogy valaki szendvicsezett mellette egy jóízűt, viszont egy leves és utána a pörkölt már egy kissé túlzás.
    tumblr_mx53l7vBDa1s4176io1_500
  4. Aki rád ül. Néha fennáll az a ritka eset, hogy a buszon vagy a metrón van egy rahedli hely, de ilyenkor menetrendszerűen van egy utas, aki olyan lelkesedéssel huppan az öledbe, mint négyéves a plázás Mikuláséba.
    tumblr_nyl2udydOH1ugai1uo1_400
  5. A nevelők. Akik elkezdik más gyerekét nevelni, példának okáért, hogy egy szót hogy kell ejteni, vagy esetleg, hogy a baba miért nem áll még a saját lábán. Ha a roncsolt idegrendszerű anyuka valamilyen módon megszabadul, akkor következel te. Hiszen 30 alatt mindenki gyerek, nem? Akkor húzd ki magad, ne fesd a körmöd, és te meg fiam zárd össze a lábad és ne rágózz!
  6. A gonosz sofőr. Nyilván előtted zárja be az ajtót. Ha mégis sikerül feljutnod, akkor elkezd hömpfögni meg dömpfögni.
    tumblr_o6uvlgVkDo1ssbvp5o1_1280
  7. A balhés. Sportot űz abból, hogy veszekedjen. Általában egy ellenőr robbantja ki a balhét azzal, hogy elkéri az utastól a jegyét. Erre A Balhés ordenáré stílusban kioktatja, hogy ő márpedig mindezen felül áll – majd megpróbál verekedni. Egyébként mindegy neki, hogy ellenőr vagy utastárs, bárkivel szívesen kötekszik, nem tesz különbséget.
    giphy (8)

+1 Éjszakai járatok = HORROR
tumblr_n59hoeklzr1simvvzo1_500