Tárgyak felvétele és leadása az ELTE-n

Az ELTE-n alapvetően négy módja van a tárgyak felvételének (és leadásának). A jelenlegi írásban az utólagos tárgyfelvételről és -leadásról olvashattok.

A versenyjelentkezés után, vagyis a szorgalmi időszak második hetében a hét végéig még van lehetőség a tárgyak leadására és felvételére. Ehhez azonban a többitől eltérően egy kérvényt kell leadnod.
Ezt a kérvényt – sok ösztöndíj leadásához hasonlóan – a Neptun —> Ügyintézés —> Kérvények menü alatt találod. Mint feljebb írtam, a második hét végéig, vagyis ebben a félévben 2022. február 18. 16 óráig adható le ez a két kérvény.
Fontos megjegyzés még, hogy a leadás ingyenes, a tárgyfelvétel azonban 3000 Ft-os adminisztrációs díjjal jár tárgyanként.
Amire még érdemes figyelni, az az, hogy természetesen, ha előfeltétel sérül (vagy más okból nem engedik azt felvenni), ezzel a kérvénnyel sem veheted fel a kérdéses kurzust. Ha pedig a kiszemelt kurzus elérte a létszámkorlátot, előbb az azt tartó oktatóval kell egyeztetned; az oktató hozzájárulása ilyenkor a pozitív elbírálás feltétele.

A kép forrása: www.ox.ac.uk