A lecsap csapat

A cím adásánál a magyar fordítók még mindig nehézségekbe ütköznek. Az eredeti Thunder Force után joggal kérdezhetjük, hogy hogyan keletkezett belőle A lecsap csapat cím, de a szóvicc mindig is a gyengéjüknek számított, és így már egészen érthetővé válik az indok. De azt el kell ismerni, hogy ez így pontosan azt a helyenként kínos humort feltételezteti először a nézővel, amit később meg is kapunk.

Melissa McCarthy: ismerjük, szeretjük, és manapság már bármilyen   el lehet vele adni. Itt is, mint általában, hozza a maga kedves báját, viccelődik, szinte mindennel, önmagát is beleértve, hiszen a karaktere esetlen, slampos, egy kissé butácska, de nagyon jószívű. Octavia Spencer karakterének teljes ellentéte, de így nagyon jól kiegészítik egymást.

Ez a szuperhős film megcsavarja a szokásos Marvel elemeket: míg máshol a hősök fiatal, de mindenképpen erős, izmos, fitt és szép emberek, itt két középkorú nő válik a világ, de legalábbis Chicago megmentőjévé. De nem is akarnak mást mutatni, csak bebizonyítani, hogy ők is lehetnek erősek, szuperek és különlegesek, a maguk kissé bénácska, de annál humorosabb és szerethetőbb módján.

Ez a film egy jó esti szórakozás lehet azokkal, akik nyitottak a nem megszokott sémákra, és szívesen nevetnek egy karakteren, még ha magukra is ismernek benne.

Nagy Katalin