Hogyan legyünk hatékonyak?

A kiégés nyilván sokunk számára ismerősen hangzik, hiszen számos tanórán említik, mint korunk társadalmának gyakori betegségét. Arról azonban, hogy miként kerülhetjük el, már ritkábban esik szó.

42 éven keresztül folyamatosan dolgoztam, reggel 7 órától délután 5 óráig, nap mint nap.

Stewart Rahr

Nyilvánvalóan nem kicsit esik nehezünkre sajnálni valakit, akinek ma a Forbes szerint 2,3 milliárd dolláros vagyona van, mégis úgy gondolom, hogy a fenti idézet sokunk számára jelenti vagy fogja jelenteni a valóságot. Mégpedig egy olyan valóságot, amely azért nem biztos, hogy megegyezik azzal, amelyről tíz évvel ezelőtt álmodtunk. Bármilyen jól esik is azonban a gondtalan kisiskolás évekről fantáziálni, a jelenlegi (nyugati) civilizációban igenis valami ehhez hasonló jelenti a megélhetés alapját a legtöbb ember számára. A kérdés már csak az, hogy ennek mindenképp fájni kell-e, vagy van valami olyan módszer, amelyet felhasználva az arcunkra erőltetett mosoly valódivá válik.

Vadadi-Fülöp Csaba az ELTE TTK biológia szakán szerzett PhD fokozatot, ezen kívül angol szakfordító és szövegíró. Jelenleg a Természettudományi Kutatóközpont munkatársa, és 5 éve foglalkozik a hatékony munkavégzés, produktivitás, időbeosztás témaköreivel. 2021. március 18-án, csütörtökön 17 órától ezekről osztja meg velünk tapasztalatait, direkt a TTK hallgatóira és oktatóira optimalizálva. Ha téged is érdekel, hogyan végezhetsz minél hamarabb, ugyanakkor a lehető legjobb színvonalon a szakdolgozatoddal; hogyan jegyzetelj hatékonyabban; vagy csak érdekel, sikeres emberek hogyan találták meg az útjukat, hallgasd meg te is az előadását!

Az esemény az ELTE TTK HÖK Tudományos Programok Teams felületén lesz elérhető, a linket a eseménynél teszik majd közzé, amelyet ide kattintva találtok.

Remélem, sokatokkal találkozunk csütörtökön!