Csatlakozz a Nyúz csapatához!

Az alábbiakban röviden kifejtem, milyen feladatok várnak rátok a Nyúznál.

Cikkíró: egy hagyományos médium alapja, aki tartalommal tölti fel azt. A tartalom lehet egy jó film vagy sorozat, amit láttál, egy érdekes kutatás, amiről olvastál vagy amiben benne vagy, egy másik – szépen lehivatkozott – cikk, ami felkeltette figyelmedet, szóval nagyjából bármi. Nyilván, ha nincs mindenki otthon, akkor egy ígéretes buli, egy érdekes kiállítás, vagy egy páratlan kirándulás is belefér a témákba. Persze, ha úgy gondolod, hogy van aktualitása valami ehhez hasonló programnak, nyugodtan írhatsz róla most is!

Olvasószerkesztő: ő az, aki ellenőrzi, hogy jó-e, amit meg szeretnénk jelentetni. A vesszőhibáktól és a szövegre rácsúszott képektől a véletlen elgépeléseken és az automatikus javítás ámokfutásain keresztül a külső olvasó számára se füle, se farka szövegekig mindentől az olvasószerkesztő óvja az egyébként védtelen olvasókat. Olvasószerkesztőkre mindig szükség van, hiszen több szem többet lát!

Tördelőszerkesztő: a nyomtatott sajtó megkerülhetetlen alakja, akinek köszönhetően egy újság elnyeri végső arculatát. Feladata, hogy a szöveg könnyen olvasható legyen, és lehetőleg jó legyen ránézni mind távolról, mind közelről. Képeket illeszt a szövegbe, méretezi őket és figyel rá, hogy a lap végén a gólya ne angolosan távozzon, mint góly-a. Az online megjelenés világában ez a feladat nélkülözhető, de sose hagyjon el minket a remény!

Fotós: azt hiszem, ez magáért beszél. Ha van egy jó kamerád és szívesen használod is, jelentkezz!

Videós: ehhez sem fűznék túl hosszú magyarázatot, ha van olyan eszközöd, amellyel jó minőségű videókat tudsz készíteni, és szeretnél is videózni, ha úgy alakul, akkor jelentkezz!

Grafikus: az online térnyerés miatt tartom fontosnak, hogy legyen olyan tagja is a szerkesztőségnek, aki grafikus tartalmakat készít. Ezekre leginkább a közösségi oldalakon való erőteljesebb megjelenéshez van szükség, így ha Instával kelsz, Facebookkal fekszel, ez a neked való feladat! Elképzelésem szerint minden cikkhez készülne legalább két különböző képi anyag: Insta-story, Facebook-poszt stb., de nyitott vagyok a javaslataitokra. 🙂

Egyéb: ez a kedvencem, hiszen mindenre én sem gondolhatok; így ha valamit kihagytam, de neked van egy fantasztikus ötleted, akkor is jelentkezhetsz! Ide tenném talán, aki animációkat és egyéb random dolgokat készít, a grafikushoz hasonlóan promóciós céllal. Ha ismerős vagy a Nyúz Facebook-oldalán, esetleg az Instán is követsz minket, találkozhattál olyan anyagokkal, amiket készítettem és ebbe a kategóriába sorolhatók. Hasonlóan ide sorolom, aki érez magában kreativitást, hogy vicces tartalmakat, esetleg rejtvényeket, fejtörőket készítsen.

 

Gyertek, töltsük meg együtt élettel a Nyúzt!