Pesaro Étterem

Tudom, hogy most nem éppen a közösségi élet időszakát éljük, de reméljük, hogy nemsokára helyreáll a rend, remélhetőleg mindenki meggyógyul, és ismét minél hamarabb tudtok új helyeket feltérképezni. A legközelebbi csavargásotokhoz hoztam nektek egy kis „segítséget”. 

A Pesaro Pizzéria nem Pesten, hanem Érden, a Balatoni út mentén (ez talán sokatoknak ismerősen cseng) található, nem messze az isteni Pataki Cukrászda mellett (erről majd egy másik helyvektorban írok). Amiért mégis szót érdemel: egyrészt nincs annyira messze, kocsival és vonattal is pár perc, másrészt pedig egy pesti pizzéria sem versenghet ezzel a hellyel. 

Összességében nem vagyok egy nagy pizzarajongó, mert annyi vacak pizzát megettem már, hogy eléggé kiábrándultam a „műfajból”. Gondolom, senkinek nem kell bemutatnom az aluljárós, zsírban tocsogó pizzákat, az ezrekért árult 0,005 cm átmérőjű száraz szeleteket és a hidegre hűlt „nem is ezt rendeltem” netpincéres pizzákat sem. Amióta viszont volt lehetőségem megkóstolni a Pesaro pizzáját, azóta még véletlenül sem vetemedem arra, hogy máshol egyek pizzát. Ár-érték arányban ők a legjobbak. A hely tiszta, barátságos és kulturált, a kiszolgálás remek és gyors, még az állandó teltház mellett is. A fogásokat nagyon gusztusos módon tálalják fel, az adagról nem is beszélve, ami óriási. Itt aztán nem sajnálják a feltétet a pizzáról, annyit adnak, hogy több másikra is elég lenne.  Általában egy fél pizzát sem tudok megenni, még ha korgó gyomorral megyek is oda, pedig kicsit sem vagyok madárétkű. Mindig hozok haza belőle, de így legalább a család többi tagja is élvezheti a remek ízeket. Rengeteg pizzájuk van, nekem többek között a gyrosos a favorit. Ha gyrosrajongók vagytok, és úgy gondoljátok, hogy ennél jobban már nem lehet szeretni, akkor még nem kóstoltátok a Pesaro pizzáját. Sajnos elkövettem azt a nagy hibát, hogy egyszer sem fényképeztem le a pizzámat, de aztán rájöttem, hogy ez nem is akkora probléma, hiszen így csak még jobban növelem a kíváncsiságot a hely iránt. A Pesaro egyébként házhozszállítást is vállal a környező városokba, és a XXII. kerületbe is. Az se búslakodjon, aki nem szereti a pizzát, hiszen leveseik, előételeik, főételeik, tésztáik, salátáik és még sok minden más is van, mi szem-szájnak ingere. Az állandó jó hangulathoz hozzájárul az is, hogy általában születésnapot ünnepelni jönnek ide a vendégek, hiszen jelentős kedvezményeket kap az aktuális szülinapos az amúgy is nagyon korrekt árból. A következő szülinapomat én is biztosan itt ünneplem majd, Ti pedig, ha már tehetitek, legközelebb látogassatok el a „pizzamenyországba”, addig is – tudjátok – maradjatok otthon!