Scooby-Doo, merre tartasz?

Scooby-Doo és a Rejtély Rt. 1969-ben jelent meg először a képernyőn, és azóta is folytatják az újabb és újabb sorozatainak a produkcióját.

Az alapvető koncepció, hogy egy csapat kotnyeles kölyök a kutyájukkal lelepleznek embereket, akik bűntényeket követnek el, magukat szörnynek álcázva. A csoport tagjai között különböző módon voltak elosztva a jellemek, hogy mindenki valakivel tudjon azonosulni.

Scooby és csapatának későbbi sorozatai és filmjei 2001-től a Warner Bros. Animation stúdiójából kerültek ki. 2002-ben jelent meg a „Mizújs, Scooby-Doo?”, ami még valamelyest hű volt a gyökereihez, bár már a szereplőket újrarajzolták. A történetek és a szereplők azonban nem változtak. Ettől kezdve az újabb sorozatok a csapatot más és más aspektusukból mutatják be, amelyekben néha a nyomozásról elterelődik a téma, és a karakterek nem csak külsőleg lesznek egészen mások.

A filmek, amelyekből majdnem minden évben jön ki újabb, inkább az eredeti koncepciónál maradtak. Mind grafikailag, mind a történet szempontjából, mind a karakterekből azt láthatjuk, hogy a sorozatok ellenére a Warner Bros. megőrizte az eredetiségüket. A sorból a LEGO-filmek lógnak ki. Ezek a játékra is alapoznak, és természetesen a megjelenítés is más.

A legnagyobb változást a legújabb sorozat hozta, a „Nyugi, Scooby!” (2012). Ebben a szereplők nagyon hangsúlyos személyiségjegyeket kaptak, miközben elvesztették a többit. A megmaradtak pedig mind a komikus elemek irányába orientálódtak. A sorozat maga olyan, mint az eredeti paródiája modern környezetben. Az eredeti krimi-szerű jellegéből sokat veszít, ami alapvetően a történet lényege lenne.

Scooby számomra megmarad a gyerekkorom krimije, amit szombat reggelenként a kanapéról nézhettem. Minden nyitottságom ellenére, a legújabb sorozatban nem tudtam megbékélni a szereplők dilettáns viselkedésével. Mókás és mulattató, és talán szeretném is, ha nem ismerném más oldalról. Szóval, nyugi Scooby, fordulj meg, és térj vissza az igazi rejtélyek megfejtéséhez!

Akit érdekel ez a változás, nézzen bele! Hosszú távon azonban, akiknek a gyerekkorában egyik kedvence volt, nem javaslom.
Ha nyitott vagy, és nem voltál olyan nagy rajongó, akkor jó szórakozás lehet számodra.