Atypical 2. évad

Az Atypical első évada kellemes meglepetés volt, ám véleményem szerint kicsit túl klisésen dolgozta fel az autizmus témáját, az anyuka karaktere pedig vagy direkt, vagy pedig véletlenül, nagyon rosszul volt megírva. Néhány hete megérkezett a második évad, ami ott veszi fel a fonalat, ahol az első évadban abbamaradt.

Elsa tehát megcsalta Dougot egy pultosfiúval, Doug pedig különösen rosszul viseli ezt az egészet. Ebben az évadban kicsit kevesebb szerep jut Samnek: tényleg a szülők kapcsolata, illetve Casey új iskolába való beilleszkedése lesz a fő téma. Elsa megpróbálja visszaédesgetni magát a családba, miközben látszólag mindenki elítéli, Doug is, Casey is, és még Sam is, a maga autista módján. A nőt ez látszólag nagyon megviseli, férje el is küldi otthonról. Az igazi tragédia a nőnek talán nem is ez, hanem hogy Doug ezzel együtt azt sem szeretné, ha felesége a család része maradna. Teljes mértékben ignorálja, kirekeszti a családi programokból, nem szeretné, ha köze lenne a közös gyerekeikhez.
Ez azonban nem olyan egyszerű, ugyanis fiuk megköveteli az állandó figyelmet és törődést, amihez mindketten kellenek. Doug ezt szépen lassan belátja, és hazaengedi Elsát, de kapcsolatuk ezzel nem jön még rendbe.

Mint már említettem, a másik nagyobb hangsúly ebben az évadban Casey-n van. A lány bekerült egy magániskolába, és az első néhány hétben komoly beilleszkedési problémákkal küzd. Úgy érzi, hogy mindenki lenézi, senki sem szeretne vele barátkozni, megkörnyékezi egy srác, aki természetesen a fő-lányellenségének a pasija.

Egy nagyobb veszekedés után az iskolában azonban büntetésbe kerül ezzel a bizonyos lánnyal, ahol összebarátkoznak, és kiderül, hogy tudnak ők jóban is lenni. Ezt az idillt sajnos árnyalja, hogy Casey barátja, Evan, egyáltalán nincs elájulva a lány új barátaitól, és mikor ők is jelen vannak, a lány teljesen máshogy viselkedik a sráccal.
Mindezekre rátesz egy lapáttal még néhány egyáltalán nem várt szerelmi szál, tehát az Atypical 2. évada unalmasnak talán tényleg nem mondható.
Az első évadhoz képest hatalmas minőségi ugrást senki se várjon ettől a 10 résztől, de megnézni mindenképp megéri.