Inktober

Kezdjük egy kis történeti áttekintéssel: ezt a kihívást Jake Parker illusztrátor indította el 2009-ben. Azóta minden évben amatőr és profi művészek állnak neki az egész világról, hogy teljesítsék ezt a kihívást.

Miről is szól? A hivatalos oldalon ez áll: „csak vegyél egy tollat a kezedbe, és láss neki rajzolni!” Ez nem más, mint egy meghívás egy remek közösségbe, ahol október 31 napján át felfedezheted, hogy mások mit alkotnak az adott napi témával kapcsolatban. A célja tehát, hogy a mindennapjainkba egy kicsit csempésszünk az alkotás öröméből.

A hivatalos szabályok nagyon egyszerűek:

1.) készíts egy rajzot tintával
2.) oszd meg
3.) #inktober #inktober2018
4.) ismételd meg október minden napján

Lelkesedés vs. idő: Sokan úgy érzik, hogy ez még egy plusz olyan idő, amit nem tudnak beiktatni az életükbe. Amikor azt mondjuk, minden nap egy rajz, az nem azt jelenti feltétlenül, hogy egy részletgazdag, aprólékos műremekről van szó. Ha tudsz a napodból egy fél órát- órát rászánni, az is remek, hiszen a legnagyobb koponyáknak is kell egy kis kikapcsolódás, egy kis feltöltődés.

Ez nem egy like-vadászat -legalábbis nem annak kellene felfogni-, hanem egy lehetőség, hogy kicsit gyakrabban beiktasd az életedbe, amit szeretsz. Tehát a legfontosabb szerintem, hogy magunknak, magunkért csináljuk. Azért csináld, mert szereted, vagy szeretnél fejlődni, vagy hogy gyakrabban űzhesd ezt a hobbidat! Ehhez még az sem kell feltétlenül, hogy megoszd, ha nem szeretnéd.

Ha pedig véglegesen elhatározod, hogy te nem szeretnéd csinálni, néha érdemes a keresőszavakat beírni Facebookra, Instára, egy kicsit körülnézni, hogy mások mit alkottak. Ki tudja, lehet, hogy jövőre neked is megjön a kedved.

További hasznos információkat a hivatalos oldalon találhattok: https://inktober.com