Tippek, trükkök kezdőknek

Gratulálunk, felvettek vagy sikerült bent maradni!

Mentorok: Ne félj kérdezni! Az első évben bőven vannak üres foltok a tárgyak, az egyetemi rendszer működésében, bár sokan ilyenkor félnek kérdezni. A mentoraitok egytől-egyig azért vannak, hogy ebben az útvesztőben segítsenek eligazodni.

Facebook-gólyacsoport: A közösségi média jelenleg nagyon jó segítőtárs lehet. Az évfolyamod csoportjában már bizonyára láttál posztokat, kérdéseket stb. Ha bármi problémád van, a csoporttársaid ki tudnak segíteni, ha aggályaid vannak, nyugodtan írd ki. Időpont- és vizsgacserére is lehet használni!

Korrepetálás: Szintén a gólyacsoportban láthattok lehetőségeket korrepetálásra. Ha ott nem találjátok, keressetek rá a RuBiSCo-ra, a KéKó-ra! Ők szerveznek kisegítést arra az esetre, ha valaki hadilábon állna valamely tárgyával. Inkább kérj segítséget, minthogy csússz egy évet!

Könyvbazár: Nagyon sok tankönyvvel az a baj, hogy már nem jelenik meg, esetleg nagyon drága, és a könyvtárból sem jut mindenkinek. Lépj be a könyvbazár csoportba! Rengeteg alig használt, remek állapotú könyvet szerezhetsz be onnan. Ha elég gyors vagy, a könyvek mellett jegyzetekkel is bővülhet a gyűjteményed!

A közösség ereje: Hiába, nem mindenkinek sikerül mindig, minden órán jelen lenni. Ennek ellenére szükséged lehet az órai jegyzetre. A fent említett könyvbazár csoportból is szerezhetsz jegyzetet, de ha csak 1-2 óra maradt ki, akkor érdemes elkérni a csoporttársaktól. Vizsgaidőszakban előny, ha az embernek van egy remek összefoglalója az adott tárgyból!

És egy nagyon fontos dolog: KÁVÉ! Van bőven koffeinellátás, ami a késői órákra a legjobb barátunk lehet. Van jó pár automata az épületekben (nasi ugyanott). Frissen főzöttet a büfékből szerezhetsz be, de a rutinosak otthonról hozzák!

Sok sikert kívánunk az egyetemhez!