Sportnapok az egyetemen

23. félévfolyam 5. szám – 2003. október 15.

Az ELTE idén első alkalommal rendezte meg az Egyetemi Sportnapokat. Az egy hét során a sportágak széles skáláját felvonultatta a rendező ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, volt például kosárlabda, röplabda, tollaslabda bajnokság vagy 5vös 5kilométer futás, de legizgalmasabb a focikupa volt.

A szerdán megrendezett focikupára sikerült megnyerni a kerületi önkormányzat csapatát is, így az oktatók csapata mellett végre nem csak hallgatók küzdöttek a helyezésekért. A Parlament csapata, illetve az NB1-es csapat valamilyen okból nem tudott eljönni. A kezdésnél adott volt két focipálya,illetve négy csapat: oktatók, EHÖK, Önkormányzat, hallgatók. Az már a bemelegítésnél látszott, hogy az EHÖK-ön kívül mindenki összeszokott – ennek okát abban kell keresni, hogy az EHÖK-ösök nem szoktak rendszeresen egymással focizni (talán a sok munka miatt – de ez még szerencsére változhat). Ennek ellenére a Szentgyörgyi József EHÖK-elnök által vezetett társaság nem tűnt rendezetlennek. Ám az összeszokottság hiánya az utolsó előtti passznál szinte minden esetben meglátszott, így egy ellentámadásból az ellenfél egy szép lövéssel bevette – a meccsen amúgy remekül védő – Palkó Tamás kapuját, amivel 1-0 lett a mérkőzés. Ezt az EHÖK-nek kissé vitatható módon – az Önkormányzat vitatta, nem az EHÖK ☺ – sikerült az elnök úr találatával egalizálnia. A további idő alatt nem esett több gól, így maradt a – talán – igazságos döntetlen. Nagyon rövid pihenő után következhetett a hallgatók elleni mérkőzés, amely az EHÖK szempontjából csúfosan, a hallgatók szempontjából éppen ellenkezőleg végződött, jelen tudósítás írója egy idő után már nem számolta a gólokat. Itt ütközött ki az, hogy a foci csapatjáték – anélkül nem megy. A harmadik meccsen már semmi nem múlt – így az oktatókból összeállított csapat is gólt rúgott a közben csereként beállt Baksai Károlynak, s mivel erre csak egyedül Juhász Gábor tudott válaszolni, ő is csak egyetlen árva találattal, így a győzelmet nem sikerült az EHÖK-nek bezsebelnie. Talán majd legközelebb.

Yet

A TTK-s foci sztárjai

A Nyúz legutóbbi számában volt szó egy egyetemek közti focikupa megnyeréséről. Hát nem ez volt az első kupa… A címben idézett csapat (Torpedo Vodka) már számtalan kupát, bajnoki címet stb. szerzett meg. Körülbelül öt éve folyamatosan megnyertek minden TTK-s focikupát és bajnokságot (2000 tavaszán rábeszéltük őket, hogy ne induljanak, így meg tudtuk nyerni a bajnokságot (Tapír Terror)), 8 kiírásból 7-szer megnyerték az ELTE Bajnokok ligáját – legutóbb múlt szerdán, a döntőt 7-1-re nyerve – és számtalan országos és egyetemi bajnokságon végeztek eső helyen. Csapatkapitányuk Eöri „Isten” Jancsi folyamatos gólkirály, mióta Ternyák „Csimpánzmajom” Miklós Spanyolországba távozott, Az állócsillagnak látszó csapat jelenlegi tagjai: Zrínyi Péter, Veres „Totó” Zoltán, Sneff György, Földvári „Agysejt” Nándi, Zsom Józsi, Csizmadia Géza.

 

Kalóz

TTK-IK Kari Bajnokság eredményei:

 

Hétfő Csontbrigád Lokomotív 3 3
Hétfő Csontbrigád Torpedo Vodka 1 8
Hétfő Lokomotív Igénytelen Vodka 6 4
Kedd 23-as band Livercool 6 4
Kedd BennFiha Elhagyott tanegység 3 0
Kedd 23-as band Elhagyott tanegység 3 0
Kedd BennFiha Levercool 5 0
Szerda Szexakták Fc Totogyilkosok 8 5
Szerda Alagsor Szexakták 0 6
Szerda Alagsor Szonnyadorasz 3 3
Szerda Fc Totogyilkosok Szonnyadorasz 5 4
Csütörtök Bozsik program Traktor 8 3
Csütörtök Vörös Lobogo Pilu Fmily 5 3
Csütörtök Traktor Pilu Family 4 3
Csütörtök Vörös Lobogo Bozsik program 2 1