Megéri a Netflix?

A Netflix már 2016 januárja óta elérhető Magyarországon is, az indulása döcögős volt, nálunk még nemigen volt elérhető annyi film és sorozat, mint külföldön, és bár a helyzet mára már jobb lett, nézzük, hogy megéri-e előfizetni rá!

A minap harmadmagammal én is megkezdtem az első ingyen hónapomat a Netflixnél, és eddig tényleg nem okoztak csalódást. Az eredeti elképzelés az volt, hogy előfizetek egy sima Basic Planre, és reménykedem benne, hogy nem megyek csődbe a havi nyolc eurós előfizetési díjtól, de amint megláttam a Premium Plan „paramétereit”, rögtön eszembe jutott, hogy miért fizetnék nyolc eurót azért, hogy béna minőségben sorozatozzak, ha össze is szedhetek három ismerőst, akivel a Premium Plan csak 3 euró fejenként, és még HD és UHD felbontásban is lehet filmezni. A dolgokat megnehezíti, hogy ezt nem lehet úgy rendezni, hogy mindenki szépen kifizeti a saját részét havonta, továbbra is csak egy ember fizet, ám ennek az embernek a profilját vele együtt négy ember használhatja egyszerre, szóval tényleg ennyi baj legyen. Vicces, hogyha vannak barátaid, akkor még a Netflixen is sokkal jobb szolgáltatást kapsz, sokkal olcsóbban, mint akkor, ha magányos vagy.

Most beszéljünk ténylegesen az élményről. Amint először beléptem, hirtelen nem is tudtam, hogy hova nézzek, a Netflixnél tényleg értenek hozzá, hogy valahogy úgy tolják a szemed elé az összes kontentet, hogy hirtelen minden sorozat nagyon érdekesnek tűnjön, és hogy mindet meg akard nézni. Az első ilyen sorozat egyébként az Everything Sucks! volt, amiről valahol a környéken olvashattok is egy Sorozatlövőt. Persze, nem ez volt az első Netflix Original sorozatom, elég, ha csak a Stranger Thingst vagy a The End of The F***ing Worldöt (mindkettő elég nagyszerű) említem, de hát ezeket a sorozatokat más forrásból kellett eddig megszereznem.

Beszéljünk egy kicsit a tartalom mennyiségéről is. Gondolom, mondanom sem kell, hogy hiába lett hivatalos nálunk a Netflix, sokkal kevesebb film és sorozat elérhető számunkra, mint más országokban. (Természetesen ez a Netflix Original tartalmakat nem érinti, azok, ha jól tudom, minden országban egyformán megvannak). Ha csak egyet szeretnék említeni (de többet is fogok), meg akartam keresni, hogy az Agymenők esetleg fent van-e, majd miután nem találtam sehol, rákerestem interneten, és több országban is már elérhető. Persze nemsokára lehet, hogy nálunk is elérhető lesz, és addig is van mit nézni, de nem bánnám, ha Sheldonék is köztük lennének. Fontos megemlíteni, hogy azoknak, akik nem tudnak jó angolul, még mindig nehéz dolguk van, és elég kétséges, hogy megéri-e nekik is előfizetni a Netflixre. Sokkal jobb a helyzet, mint a kezdetekkor, például a Narcos és a Stranger Things is rendelkezik már magyar felirattal, és hogy pár filmet is említsek: The Book of Eli, Django Unchained, Grown Ups 2, Insidious 3, Captain Phillips, és ezeken kívül még sok szóra sem érdemes cím, mint sokunk (khm) kedvence, a Fifty Shades of Grey.  Így áll most a Netflix Magyarországon, aki jó angoltudással rendelkezik és nagyon sorozatozós, annak mindenképp megfontolandó, aki hadilábon áll az angollal, az pedig gyakoroljon kicsit, és ők is átélhetik az Amerikai Álmot.