The End of The F***ing World

Először is, jobb ha tisztázom, hogy szerintem életemben ez volt az első sorozat, amit viszonylag hamar elkezdtem a megjelenéshez képest. A The End of The Fu**in World (Nem önkéntesen csillagozom ki, így van a hivatalos címben) egy januári Netflix Original sorozat, így felbuzdulva a Stranger Things sikerén, gondoltam, hogy kezdjük el, sok időmet nem fogja elvenni, hiszen összesen 2 és fél óra a teljes első évad. Ezért végeztem is vele egy nap alatt, miközben vészesen közeledett az UV-hét. Nem feltétlenül tudok szakszerű kritikát megfogalmazni erről a sorozatról, de szerintem nem is feltétlenül kellene megpróbálkoznom vele, így egyszerűen csak leírom az élményt.A trailer után úgy ültem le a sorozat elé, hogy ez most nem az lesz, amikor bármelyik szereplővel is azonosulni fogok, itt mindkét főhősünk első ránézésre velejéig creepy.
A sorozat elején megismerjük James-t, aki kisebb korában rendszeresen ölt meg állatokat, és már egy ideje azt tervezi, hogy nagyobb élőlényeken is kipróbálja ezt az egészet, úgyhogy amikor megismerkedik Alyssával, rájön, hogy ő elég szimpatikus lány ahhoz, hogy meggyilkolja. Rögvest girlfriend és boyfriend lesz belőlük, hiszen James úgy ölheti meg legkönnyebben a lányt, ha a közelébe férkőzik.

A hatalmas vérengzésre azonban még várnunk kell, mert az elég rossz családi háttérrel rendelkező tinik eldöntik, hogy el kéne vinni James apjának kocsiját és világgá menni. Így is történik. Nyolc epizódon keresztül követjük végig a kalandjaikat, aminek a végére már egy gyilkossági ügy is a nyakukba szakad, és egyre jobban megismerjük a két főszereplőt. Alyssa esetében valamelyest már az elejétől fogva tisztában vagyunk vele, hogy pontosan mi elől is menekül, de James motivációjára csak a sorozat közben derül fény. Mivel a sorozat rövid, más karakterekre nem igazán jut idő, de ez így is van rendjén. A készítők tisztában voltak a szűkös idővel, és jól is gazdálkodtak vele a karakterfejlődés tekintetében. Kellemes kis sorozat lett a The End of The Fu**in World, kíváncsian várom a második évadot.