Everything Sucks!

Újabb két nap, újabb Netflix Original sorozat. Valamelyik oldalon elolvashatjátok az első közelebbi megismerkedésem a Netflix-szel, de most nézzük meg, hogy milyen volt az első sorozat, amit teljes mértékben ezen a felületen néztem végig (két nap alatt)!
Ez a sorozat annyira friss, hogy még egy Wikipédia oldala sincs, a szereplőkről meg még kevesebb adatot és információt lehet megtudni az internetről, ezért azt feltételezem, hogy sokuknak tényleg ez a sorozat volt az első nagyobb munkája. Nem akarom most itt keményen kritizálni az első szerepüket, mert nemigen értek hozzá, úgyhogy most is csak megpróbálom leírni az élményt.

Tudjátok, sosem értettem, hogy az idősebb emberek miért szeretik azokat a sorozatokat, amikben semmi akció nincs, csak egy átlagos társadalmi csoport van bemutatva, és pusztán a karakterek sorsa és az egymás közötti feszültség viszi előre a sztorit. (Olyasmire gondolok, mint a Barátok Közt és társai.) Hát, most ellent kell mondanom magamnak, mert az Everything Sucks! pont ilyen. A sztori 1996-ban játszódik egy gimnáziumban, ahol az év elején megjelenik egy csapat gólya, és rögtön csatlakoznak a helyi A/V clubhoz, akik – nevükből is adódóan – filmezéssel foglalkoznak. Az A/V club egyik operatőre Kate, aki rögtön megtetszik Luke-nak, az egyik előbb említett freshmannek. Luke célja a sorozat első felében egyértelműen az, hogy meghódítsa a leányzót, ám hamar kiderül, hogy Kate nem a fiúkat szereti, így kapcsolatukból közös megegyezés alapján egy álkapcsolat lesz, amivel Luke ki van békülve, de folyamatosan abban a hitben van, hogy meg tudja változtatni Kate-et. Kate persze tudja, hogy ez lehetetlen, de a sorozat egy későbbi pontjáig nem mondja el a srácnak, hogy mit is érez. Eközben egy kisebb bonyodalom után, az A/V club felajánlja a színészes klubnak, hogy csináljanak együtt egy filmet, amit a várakozások ellenére a színész arcok jól fogadnak, és létre is jön az egész estés mozifilm. Ezalatt az idő alatt persze Kate rájön, hogy ki is tetszik neki, és Luke is egyre többet megtud a rég elveszett apjáról. Röviden ez az Everything Sucks!, és az évadzáró vége alapján mindenképp lesz második évad, szóval akinek felkeltettem az érdeklődését, feltétlenül nézzen rá!