James Brokkoli, a 21. század szuperkémje

James Brokkoli, szuperkém, tökéletes gyilkos és szereti a klasszikus zenét. Ő az, aki észrevétlenül, gyanú felett állva képes bárki közelébe jutni és minden titkát lehallgatni.  Képtelenség észrevenni, és senki nem gyanakszik rá. Ilyen egy jó ügynök, nem?

Milyen kiképzésen vett részt? Sokáig tűrte a hideget, esőt, tűző napot és szélviharokat. Ellenállt az összes ellenségének, hiába próbálkoztak vegyi fegyverekkel, kínozták meg a testét. De vajon honnan ez az emberfeletti tűrő- és ellenállóképesség? Nem lehet másképp, mint hogy… ő egy zöldség. Leáldozott az emberi szuperkémek és kütyük napja. Az új, innovatív zöldségkémeké a jövő, a képességeik és lehetőségeik messzire meghaladják a képzelet határát. Mindenhol ott vannak. Hálózatuk szétterjed a világon, mert remekül alkalmazkodnak. Mindent hallanak. Remekül álcázzák magukat. Nem kell nekik fegyver (csak ellenségük torkán akadnak nyersen), ők maguk a kémiai fegyverek.

Na, de honnan jött ez? Én honnan tudok ilyen titkokat? Tegnap ettem brokkolit, az suttogta. Zöldségsuttogó vagyok évek óta. Ahogy a növények hallanak minket, úgy én is hallom, amiket mondanak. Hiszen ez egyértelmű, én a fülemmel hallom őket a saját nyelvükön beszélni. A kérdés az, hogy ők hogyan hallanak minket.

Brit tudósok bizonyították… nem, igazából amerikai kutatók (University of Missoury), hogy a növények hallanak. Ez valójában egy elég erős túlzás. A rezgéseket érzékelik a sejtjeik, ezzel képesek „tájékozódni” (vizet keresni a talajban), vagy egy támadó hernyót észlelni.

Vajon az emberek ellen készülnek, vagy az egyes fajok próbálják egymás titkait kifürkészni? Nem lehet tudni egyelőre. Még nekem sem árulták el.

Egy biztos: a nem tudományos oldalak cikkei hiányosan, elnagyoltan és hatásvadász módon próbálnak elérni. Így születhetett meg James Brokkoli.

Puskás Júlia