Sportos vizsgaidőszak

Május a sportrajongók egyik kedvenc hónapja, ugyanis majdnem minden napra jutnak jobbnál-jobb sportesemények sőt, a legtöbben magyar érdekeltség is van- Nincs is jobb, mint két tétel között a kedvenceinknek szurkolni!

  1. Május 6-22. JÉGKORONG Világbajnokság, Oroszország

Amikor e lista publikálásra kerül, a magyar jégkorong válogatott tagjai már javában terelik a pakkot a szentpétervári Jubilee Sportpalotában. Fiatal csapatunknak nincs egyszerű dolga a bennmaradást illetően, ugyanis a francia és a német csapatot is meg kéne hozzá előzni, de biztosak lehetünk benne, hogy Vas Mártonék nem okoznak csalódást annak a 1500 fanatikusnak, akik elkísérik őket a Néva torkolatához.
1magyarjékorong

  1. Május 6-29. KERÉKPÁR, Giro d’Italia

Annak, aki szereti a szép tájakat, a Giro d’Italiát ajánlom! Az idei verseny Olaszországon kívül néhány – szakasz erejéig – érinti Hollandiát és Franciaországot is. A világ legjobb kerékpárosai három héten át minden délután összemérik erejüket sajnos magyar érdekeltség nélkül ugyan, de Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde és Mikel Landa csatájáért mindenképpen érdemes lesz leülni a képernyő elé.

  1. Május 13-15. KOSÁRLABDA Euroliga Final4, Berlin

Az Euroliga harmadik legjobb védőjátékosának megválasztott Hanga Ádám csapatával, a baszk Laboral Kutxával akár még a trófeát is megnyerheti, ugyanis se a Real Madrid, se a Barcelona nem jutott be a legjobb négy közé. Ehhez az elődöntőben egy török, a döntőben egy orosz csapaton át vezethet az út. Érdemes Hangára szavazni, ugyanis egy jó egyéni teljesítmény akár még az NBA-be is bejuttathatja őt!

  1. Május 16-22. ÚSZÓ Európa-bajnokság, London

Mivel nyáron olimpia van, ezért az úszók többsége csak egy felkészülési állomásnak tekinti a május idusán, az előző olimpia uszodájában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságot, ennek ellenére Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Gyurta Dániel és Cseh László részvétele garancia az éremesőre.

  1. Május 22-június 5. TENISZ, Roland Garros, Párizs

Rafael Nadal és Novak Djokovic csatája kedvenc egyéni sportágam második Grand Slam tornájának fináléjában éleződhet ki ismét, nem érdemes kihagyni az oda vezető 6 meccses hadjáratukat sem, valamint kíváncsian várjuk, mire megy Babos Tímea a párizsi salakon. A magyar teniszező a páros torna egyik esélyese lehet, és az immáron Top50-ben található játékos egyéniben is mehet 1-2 kört.
giphy (7)

  1. Május 28. LABDARÚGÁS, BL-döntő, Milánó

A madridi csapatok 2014 után ismét kisajátították maguknak a BL-t, két éve az Atletico egészen a 93. percig nyeregben érezhette magát (Diego Godín góljával vezettek is), ekkor azonban jött Sergio Ramos fejese, ami megfordította a meccset és a hosszabbításban a Real behúzta a tizediket. Milánóban is legalább ekkora csata várható!

  1. Május 28-29. KÉZILABDA, Férfi BL Final4, Köln

2012: nyolcaddöntő, 2013: negyeddöntő, 2014: elődöntő, 2015: döntő, 2016: ?. Hogy folytatódik-e a Veszprém sormintája és beérik-e a 2012-ben elindított spanyol iskola egy 39 éves álom valóra válásával, május utolsó hétvégéjén kiderül. A feladat nem könnyű, az elődöntőben a címvédő Barcelonát kiejtő német Kiel, a döntőben pedig a rutinos lengyel Kielce, vagy a „világválogatott” PSG állhat Nagy Lászlóék és a trófea közé.

  1. Május 29. FORMA-1, Monaco-nagydíj

Monaco több, mint egy átlagos helyszín. 1955 óta minden évben visszatér a száguldó cirkusz a gazdagok játszóterére, vagyis minden kanyarnak történelme van. A legutóbbi három futamot – az amúgy a hercegségben élő – Nico Rosberg nyerte, arra, hogy össze jön-e a mesternégyes, 2016-os formáját tekintve nem sok pénzt fizetnének a fogadóirodák.

  1. Június 2-4. VÍZILABDA, Férfi BL FinalSix, Budapest

A margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszoda a vízilabda szentélye. Ezt a kultuszt tovább erősítve június első hétvégéjén a világ hat legjobb klubcsapata – köztük a Szolnokkal és az Egerrel – itt mérkőzik meg a Bajnokok-ligája győzelemért. Mind a Varga Dénes vezette Szolnok, mind a Szívós Márton vezette Eger esélyese a hétvégének, érdemes tehát kimenni a Szigetre (még van néhány jegy), a magyar sikerek garantáltak!

  1. Június 10-július 10. UEFA EURO 2016, Franciaország

1986 óta várunk arra, hogy a magyar labdarúgó válogatottat nyáron is lássuk játszani valamilyen világeseményen. Egy komplett generáció felnőtt úgy, hogy csak várt és várt, ez a várakozás most szerencsére véget ért! Sőt, akik mernek nagyot álmodni, ők még a továbbjutást sem tartják elképzelhetetlennek Ausztria, Izland és Portugália társaságából. Így, hogy végre van magyar érdekeltség is, még inkább érdemes lesz kimenni a nagyobb tereken (pl. Szabadság tér, Westend, Városligeti műjégpálya) felállított kivetítők elé, és együtt szurkolni Dzsudzsák Balázséknak!

Eredményes vizsgaidőszakot mindenkinek!