Nem lesz címvédés a BL-ben! – Kiesett a Barca, két madridi a négyben

Négy rendkívül izgalmas párharcot hozott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője nem mellőzve a váratlan eredményeket és rekorddöntéseket. A címvédő kiesésével pedig teljesen nyílttá vált, hogy melyik csapat ülhet fel 2016-ban az európai klub futball trónjára.

bl-negyeddonto750

A Barcelona útja a címvédés felé az Atletico Madridon keresztül vezetett (volna). Sokak szerint Fortuna gyakorlatilag az egyetlen olyan ellenfelet adta a katalánoknak, akikkel igazán meggyűlhet a bajuk, ezzel szakértőknek igazuk is lett. A Barcának az se jött jól, hogy március végén-április elején kisebb hullámvölgybe kerültek, többek között a válogatott szünetnek is köszönhetően, mely így utólag egyértelmű, hogy megtörte Luis Enrique csapatának lendületét. Az Atleti sokkal jobb formában érkezett a Nou Campba, ennek megfelelően a 25. percben Fernando Torresnek köszönhetően a matracosok szerezték a meccs első gólját, majd Torres hozta meg az első fordulatot a párharcban, hat perc alatt összehozott magának két sárga lapot, így a 35. percben emberhátrányba került az Atletico. A Barcelona a második játékrészben kihasználta emberelőnyét és Luis Suárez duplájával megfordította a meccset. A visszavágón a Barcából hiányzott az átütő erő, a Simeone-csapat a 36. percben Antoine Griezmann révén megszerezte a vezetést, és az idegenben lőtt gólja miatt már továbbjutásra is állt. A második félidőben a Barca mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani sőt, Griezmann újabb góljával megpecsételődött a címvédő sorsa, az Atletico 3-2-es összesítéssel jutott tovább, Lionel Messi pedig immáron 452 perce gólképtelen!

cr

A másik madridi csapat, a Real Madrid is megnehezítette saját dolgát a német Wolfsburggal szemben. Zinadine Zidane csapata talán egy picit elbízta magát az április 2-i győztes Clásico után, a németek elleni odavágón, ha nincs Keylor Navas, akár ledolgozhatatlan hátrányba is kerülhetett volna a királyi gárda, a costa rica-i kapus a hajrában megfogott egy ziccert, így Ricardo Rodriguez és Maximilian Arnold góljaival „csak” 2-0-ra veszítették el az első meccset. A visszavágó Cristiano Ronaldo parádéjáról szólt, ugyanis a portugál 86 másodperc alatt két gólt szerzett a 15. és a 17. perc között, ami új rekord, ezzel ledolgozva csapata hátrányát. A Wolfsburg az első félidő hajrájában elvesztette legjobbját, Julian Draxler megsérült és le kellett cserélni. A második félidőben már csak egy szabadrúgásgól született, ami a Real továbbjutását hozta: Cristiano Ronaldo talált rést a szétnyíló sorfalban, mesterhármas! A madridiak még nem kaptak gólt az öt hazai pályán lejátszott BL-meccsükön, ami Keylor Navast dicséri.

A Bayern München a lehető legkönnyebb szóba jöhető riválissal, a Benficával játszott, és a bajorok már a 2. percben vezetést szereztek, Arturo Vidal tett róla, hogy ideje korán unalomba fulladjon az odavágó. Aztán a lisszaboni visszavágó is egészen addig tartogatott izgalmakat, amíg a Benfica Raúl Jiménez góljával kiegyenlítette a párharcot, mígnem jött megint Vidal, aki a 38. percben egy idegenben lőtt góllal eldöntötte a továbbjutás kérdését. Ezután még egy-egy gól született (Talisca és Thomas Müller) révén, így a Bayern is bejutott a legjobb négy közé.

fgd

Az arab csapatok párharcában a Manchester City kihasználta, hogy saját stadionjában volt a visszavágó, így kiejtette a jobb formában levő PSG-t. Az első meccsen 2-2-es döntetlen született, mely a két idegenben lőtt gól miatt a Citynek kedvezett. A visszavágót a City végig kézben tartotta, és Kevin De Bruyne a párizsi meccs után otthon is betalált továbbjuttatva ezzel csapatát. Abu-Dhabi legyőzte Dubait… Zlatan Ibrahimovic ezzel már nyolcadszor esett ki aktuális csapatával a BL negyeddöntőjében, egyedül 2010-ben a Barcelona tagjaként sikerült túlélnie ezt a kört.

Egyesek már lázasan készíthetik az összeesküvés-elméleteket, ugyanis mind a négy párharc 3-2-es összesítéssel zárult! Az elődöntőben Man. City-Real Madrid és Atl. Madrid-Bayern München mérkőzéseket rendeznek.