Budaörsi Napok, már majdnem ötven éve!

Hogy is kezdődött mindez? Az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium falai közt, a Budaörsi út lüktető embertömegének szomszédságában valami új fogalmazódott meg a ‘70-es évek végének kollégistáiban. Ki akartak választani maguk közül valakit, aki megtestesíti azt a szellemiséget, amely kollégistaként és egyetemistaként azzá teszi őket, amik. Így hát tovább gondolták kicsit a középiskolákban szokásos diákigazgató-választásokat.

Először is fogták a már meglévő alapokat: jelölteket állítottak, támogató csapatot verbuváltak mögéjük, színdarabokat, kortársműsort írtak… aztán felpörgették a dolgot egy kis egyetemi szellemmel! Kiválasztottak egy hetet, aminek minden napja egy-egy hatalmas bulivá alakult. Koncertek, előadások, versenyek és elképesztően jó társaság várta a koliba látogatókat és várja a mai napig évről évre.

bncsutortok-048-1920x1280

A kollégium hat klubja azóta is jelölteket állít és hat különböző témával vág neki az egy hetes partinak. A Budaörsi Napok csúcspontja ma is a péntek éjfél volt, amikor végre kiderült, ki viheti haza a kollégium kulcsát és vele az örök dicsőséget.

Na de mi várt a kollégistákra a klubok versenyén kívül? Egészen változatos programokat tartogatott a hét a KCSSK-ba látogatók számára. Hétfőn a BEAC elhozta a legnépszerűbb sportprogramokat. Aerobik órák, polifitness és különféle harcművészeti órák közül lehetett választani, kint volt a Dunai regatta csapata is. Az első napon a jelölteknek kérdésekre kellett válaszolniuk, illetve különböző vicces feladatokat kellett megoldaniuk melyek során jobban megismerhettétek őket. Este pedig a Szomorú Szamuráj nyitotta a bulit, majd az Animal Cannibals zenéi következtek. A bulit pedig DJ Juhász zárta.

Kedden egy olyan program várta a hallgatókat, amit idén próbálhattak ki először a Budaörsi Napok történetében. Ez nem más, mint a LAN-Party. Középpontban a Hearthstone állt, de rengeteg egyéb játékkal is lehetett játszani. A klubos színdarabok, illetve kortesbeszédek kedden és szerdán lettek bemutatva. Mindkét nap három klub mutatta be a saját színdarabját, illetve másik három klub egy-egy tagja tartotta meg a kortes beszédet. Az esti bulihoz a zenét a Mary Popkids, illetve DJ Sterbinszky szolgáltatta.

Szerdán tovább folytatódtak a programok, a hátralévő színdarabokat és kortes beszédeket is megtekinthettük. Aki szerettek volna kipróbálni egy szórakoztató stratégiai játékot, ami mindemellett remek csapatépítő is, azok a műfüves pályán felállított lasertag pályát próbálhatták ki. A bulit a Twentees nevű fúvószenekar nyitotta, akiket a New Level Empire követett. Az estét Dj Endy zárta, aki már számos ELTE-s buliban zenélt Nekünk.

bncsutortok-011-1920x1280

Csütörtökön a KCSSK falai között alakult The Mighty HLB & Tenacious Zi nyitotta az estét, majd az ír folk punkot játszó The Scarletté volt a színpad. Őket a Fish! követte, majd Dj Toyota és Sunny zárta az estét.

A BN zárónapján, pénteken került sor a klubos koncertekre és a jelöltszíndarabra. A jelöltek közösen a saját maguk által kitalált színdarabbal álltak színpadra, ezután a klubok egyesével jelentek meg a színpadon és alapozták meg az esti bulit. A szavazás is pénteken este zárult, így ekkor történt meg az eredmény hirdetés és a kulcs átadása, melyet idén a Bolyai klubnak sikerült megszereznie.

Brucker Lajos Dániel

(fotók forrása)