XI. ELTE Kerekes Napok – Ahol mindenki megtalálja a neki való programot!

Az idei évben gondoltunk egyet és majdnem egy egész hetes programot állítottunk össze a Kerekes Napok résztvevői számára. A változatos programokkal minél szélesebb rétegeket igyekeztünk megfogni, hiszen vannak, akiket a koncertek és bulik hoznak lázba, de szívesen vesznek részt egy-egy kulturális programon.

20160407_KUK-VET-046-1920x1280A Kerekes Napokat így április 4-én, hétfőn kulturális előadásokkal kezdtük, elsőként Tóth Tibor volt rendőrtiszt vezetett be bennünket az összeesküvés elméletek rejtelmeibe, majd a Politológus Műhely jóvoltából Csaba Réka a Republikon Intézet programvezetője tartott előadást a feminizmus aktuális kérdéseiről és a témához kapcsolódó eseményekről. Ezt követően jó hangulatú slam poetry estet tartottak kollégistáink külsős vendégekkel karöltve.  Az előadások alatt szorgos segítőink készítették az emeleti konyhákban az esti vacsorát egy nagy adag paprikás krumplit, amit az előadások alatt megéhezők örömmel fogadtak.

A keddi nap a sportolás jegyében telt el, a BEAC csapata már este 6-tól kezdve várta az edzeni vágyókat az aulában és a konferencia 1-es teremben. A résztvevők kedvükre válogathattak az edzések között, volt zumba, gerinctréning, alakformáló, cross training, de akár a polefitness vagy ismertebb nevén rúd fitness alapjait is elsajátíthatták. Azok sem csalódtak, akiket inkább a küzdőszellem hajtott, ugyanis Kick-box, Muay thai és Brazil jiu jitsu küzdősportokat is kipróbálhatták. Az estét a Dunai Regatta csapata is színesítette, akiknél a szurkolói zászlót is aláírhattuk, a kertben pedig a lasertag-pálya garantálta az egymás ellen megvívott, élvezetes csatákat.

20160407_KUK-VET-003-1920x1280

Szerdán civil faluvá alakítottuk át az egész aulát, a különböző szervezetek és egyesületek játékos formában adtak tájékoztatást küldetésükről. Akik a standok között jártak, a Magyar Pszichológiai Társaság jóvoltából pszichológiai teszteket tölthettek ki, amelyet ki is értékeltek és meg is beszélhettek, a Berényi Méznél mézet kóstolhattak, és megismerhették a mesterség minden mikéntjét, az ELTE EKSZ-nél foglalkozhattak a környezettudatossággal a NÉBIH-nél pedig az élelmiszerbiztonsággal, valamint az Egyesek Ifjúsági Egyesület önkéntes munkájába és a Menhely Alapítvány munkájába is belepillanthattak. A szépség is szerepet kapott, hiszen hajfonással várták a lelkes jelentkezőket, valamint az egészség témakörébe is belepillanthattak a jelenlévők, a Plazmaferezisnél a vérplazmaadásról volt lehetőség bővebb ismeretszerzésre.

A csütörtöki zárónapon a szórakozásé volt a főszerep, a 21 órakor történő kapunyitást követően nem sokkal a Kávészünet csapata adott egy órás koncertet. Őket követte az Ocho Macho, ahol mindenki megtudhatta milyen jó is neki, majd hajnalig DJ Petrov szolgáltatta a zenét és ezzel a táncos hangulatot. A hét zárása képpen a hajnalig kitartóakat reggeli várta, egy zsíros kenyeres partival koronázták meg a buli és a hét eseményeit.

Brucker Lajos Dániel

(képek forrása)