A Hangya és a Darázs  

 

Scott Lang visszatér a mozivászonra, ráadásul nem is egyedül, hanem társával, a Darázzsal.  A Hangya és a Darázs a Marvel-moziverzum kulcsfontosságú filmje, így semmiképp sem szabad lemaradni róla. Pár dolgot még viszontláthatunk a Bosszúállók 4-ben.

A film a Marvel Studios huszadik mozivászonra jutó műve, így nem csoda, hogy egy nagyon érdekes filmet kaptunk. A cselekmény a tipikus szuperhősös filmekhez részben hasonlít, hisz az elején körvonalazódik bennünk, mi körül fog forogni a film vége, viszont kisebb fordulatokból sincs hiány. Két főszereplőnket Paul Rodd és Evangeline Lilly alakítja mint Scott Lang (Hangya) és Hope van Dyne (Darázs). Az idei Ant-Man and the Wasp (Hangya és a Darázs) címen megjelent film a 2015-ös Ant-Man (Hangya) folytatása, így érdemes mindkét filmet megnézni a cikk továbbolvasása előtt.

Fő építőeleme a kvantumvilág, vagy kvantumbirodalom. Tudományos szemmel nézve a magyarázatok több sebből véreznek, de emiatt szerintem nem hibáztatható egy humoros akciófilm, hiszen nem is az volt a célja, hogy oktassa közönségét. A film lélegzetvétele a Marveltől megszokott módon humoros, talán kicsit a humor felé billen a mérleg a történetmesélés kárára. A főgonoszunkkal, Ghosttal (Szellem) nagyon kettősek az érzéseim. Először is, ugye a film felvezeti, hogy a kvantumvilág hatással volt rá, ezért képes átmenni dolgokon, viszont hatalmas fájdalmakkal jár számára, és szépen lassan teljesen eltűnik. Ebből fakadóan bármit képes megtenni, hogy Pim (Hope apja) segítségével meggyógyuljon. Ez egy kifejezetten érdekes problémára adna lehetőséget. A baj a minden második filmben látott  befejezés, ami szerint kiderül, hogy a gonoszban is van valami jó, aki majd át is áll a jók oldalára

Amit kiemelnék, az a film fontossága az MCU-ban. A már terítékre került Bosszúállók: Végtelen háború folytatására sokak szerint Pim technológiája, a kvantumvilágba való utazás fogja meghozni a megoldást. A kvantumvilágban az idő és a tér teljesen máshogy működik, térben és időben lehet utazni, így főhőseink visszautazhatnak a múltba, és megváltoztathatják azt, hogy Thanosnak ne sikerüljön összegyűjteni az 5 végtelen követ. Erre a bizonyíték az, hogy láthattunk kiszivárgott képeket főhőseinkről ugyanolyan ruhában, mint amit Scott viselt, mikor a kvantumvilágba utazott, mégpedig az első Bosszúállók film egyik ikonikus helyszínén.

 Összefoglalva a film jó, a viccek szórakoztatóak, a látvány lélegzetelállító, viszont a főgonosz karaktere kicsit lapos lett. Megnézni mindenképp megéri, ha másért nem, a Bosszúállók 4 miatt.

Utolsó gondolatként Stan Lee-ről írnék pár szót. Ahogy sokan hallottuk, nov. 12-én 95 évesen elhunyt. Azzal vált ismertté, hogy minden egyes Marvel-filmben vállalt egy cameot, (rövid kis szerep) melyek általában a film egyik legjobb viccét hordozták magukkal. Az ő nevéhez köthető a legtöbb Marvel szuperhős megalkotása, úgy mint Pókember, Hulk, Vasember vagy Dr. Strange. Minden rajongó szívében szép emlék marad a cameok királya.

IMDB