B.City Pub

A B.City Pub a belváros szívében lévő kisebb kocsma (Nagymező és Zichy Jenő utca sarkán). Kifejezetten kellemes hely, filmbeillő hangulattal, olcsó italokkal. Számomra rengeteg kellemes emlék kötődik a helyhez, remélem ezzel a cikk után nem leszek egyedül!

Ahogy a legtöbb fővárosban, Budapesten is tele van a belváros jobbnál jobb, hangulatosabbnál hangulatosabb, hívogató szórakozóhelyekkel, kocsmákkal. A környéken csak egy-két sarokra négy hely is található (legalábbis ennyit biztosan ismerek…). Miért A B.City a legjobb mind közül? Erre nem tudok válaszolni. Lehet, hogy ez nem is így van. Viszont nekem mégis ez a kedvenc helyem, ezt talán már meg tudom indokolni.

Még két éve, gimis osztálytársaim mutatták a helyet. Egyből megtetszett. Külsőre nem olyan különleges: van két nagyobb ablaka, az ablakok alatt kőlapokkal kirakva, világító tábla az ajtónál “B.City” felirattal. Azonban belül igazán jellegzetes: mindkét tér fala tele színészek képeivel (kiváló szórakozást nyújt a nézegetésük, és mindig lehet újabb ismerős arcokat felfedezni), sakktáblaszerű, fekete-fehér négyzetes padló. A pult körül, mint az angol pubokban, forgó fekete bárszékek, mögötte pedig jó sok fajtájú és mennyiségű alkohol, négyféle sörcsap. A szellőzés jól megoldott, általában megfelelő a hőmérséklet és a levegő, nincs füstszag bent. A légkör meghitt, igazán családias, van egyfajta szelleme a pubnak. Természetesen a jó társaság nélkülözhetetlen, mint bárhol máshol. A kiszolgálás nagyon kedves (felismernek egy pár alkalom után), pörgős, azonban nem kapkodós, mindenkire hagynak elég időt, és nem az van, hogy csak összedobják az italt és rá se néznek a vendégre, pont megfelelő.

Amit kapunk, az pedig szavakkal nehezen leírható! Finom és jó minőségű koktélok és italok vannak, a kínálat meg igen széles: sokféle sör (akár üveges, akár csapolt – és nem felvizezett!), finom borok, rosék, három fajta vodka és még sorolhatnám… (tequila, rum, gin, Unicum, Jägermeister…). Mindez igen olcsón (a kedvenc kombóm, a vodka-szóda – tequila például mindössze egy ezres, viszont annál ízletesebb), szóval ilyen téren nem kell aggódni, nem egy rablás, mint ahogy bele lehet futni egyes belvárosi éttermeknél, szórakozóhelyeknél a csapdába. Arra viszont oda kell figyelni, hogy ugyan mindenhol azt írják, hogy nonstop, nem az (csak régebben volt az)! Nem egyszer futottam bele abba, hogy kora este mentünk oda és még nem volt nyitva (nem tudom, pontosan mikor nyit, de 8 körül), és előfordult már az is, hogy reggel 6 körül kitették az embereket. Egyetlen hátránya/negatívuma a WC-k. Egy férfi és egy női mosdó van, amiknek a tisztasága hagy némi kívánnivalót maga után. Nem mellesleg szappan és kéztörlő sincs az utóbbi időkben, WC-papír (még) van. Nem arról van szó, hogy pisilni se lehet, mert olyan szempontból teljesen megfelel, de nem a legigényesebb.

Összességében egy nyugis, élvezetes hely a belvárosban egyéni hangulattal, kifejezetten kedvező ár-érték aránnyal és szuper kiszolgálással. Az alkoholfogyasztás mellett még nagyszerű beszélgetésekhez is kiváló környezet. Extrák is vannak, amik a vérbeli kocsmahangulathoz nagyban hozzátesznek: van csocsó, darts és TV. Szokott szólni zene is (általában a TV-ből), és az is az arany középút: nem is túl hangos, nem vész el mellette a szó, de lehet hallani is és élvezni. A B.City régóta a szívem csücske, nekem benne van a top 3 kocsmában. Hogy miért? Egyszerűen mert jó ott lenni…