Sportos vizsgaidőszak 2.0

December és január a téli vizsgaidőszak hónapjai. Hogy ne őrüljetek bele teljesen a tanulásba, mutatunk pár sporteseményt, amik garantáltan segítenek szellemileg felfrissülni az egyetemi lét legnehezebb részében is.

  1. December 4-18. KÉZILABDA, Női Európa-bajnokság, Svédország
    Amikor ez az írás kikerül az oldalra, már javában zajlik a női kézi EB, remélhetőleg a sérülésekkel tizedelt (Tomori Zsuzsanna, Kovacsics Anikó) magyar válogatott már számos győzelmet begyűjtött addigra az új kapitány, Kim Rasmussen irányításával. A küzdelmek négy csoportban kezdődnek, a magyar csapat a gyengébb képességű Csehország, a fiatalító Montenegró és a mindig jó Dánia hármasból kell legalább egyet megelőznie a továbbjutásért.

    swe_2016_logo

  2. December 6-11. ÚSZÁS, Rövid pályás világbajnokság, Windsor
    Valósággal forr a víz a magyar úszósport környékén, Hosszú Katinka és Gyárfás Tamás között kirobbantott háború közepette kerül sor Kanadában a rövid pályás VB-re, melyen az összes hazai sztár ott lesz, beleértve Kapás Boglárkát, Gyurta Dánielt és Cseh Lászlót is.

    mfpymxhl

  3. December 8-18. LABDARÚGÁS, Klub-világbajnokság, Japán
    A nyolc csapatos tornán a házigazda mellett az előző szezon legjobb csapatai mérik össze erejüket, Európából ezúttal a Real Madrid, Dél-Amerikából pedig a kolumbiai Atlético Nacional vívta ki a szereplés jogát, és ahogy az eddigi kiírásokban mindig, úgy most is e két kontinens csapatai vágnak neki legnagyobb eséllyel a tornának.

    2016_fifa_club_world_cup_logo-svg

  4. December 15-január 2. DARTS, PDC-világbajnokság, London
    SZÁÁÁÁÁÁZNYOLCVAAAAN! Szeretjük ám a dartsot is, és mivel a két ünnep között nem hogy más sportesemény, de vizsgák sem szoktak lenni, ezért egész este düböröghet a „Chase The Sun” és a „Seven Nation Army” a tévében. Látványos, hangulatos és izgalmas estékre felkészülni, jöjjenek a kilenc nyilasok!

  5. December 26. LABDARÚGÁS, Premier League, Boxing Day
    Az angol labdarúgó bajnokságban hatalmas hagyománya van a december 26-i fordulónak, és olyan csapatokat láthatunk a depresszív sávban (=két ünnep között), mint az Arsenal, a Chelsea, a Leicester City, a Manchester United vagy a Manchester City.

    pre-lea

  6. December 29-január 6. SÍUGRÁS, 4sáncverseny
    Aki nem látott még síugrást, mindenféleképp a 4sáncversennyel kezdje, mely nem csak egy egyszerű verseny, hanem egy négy állomásból álló show vagy ahogy a sportág fellegvárának számító Ausztriában és Németországban hívják, Turné.

    1714804-36294471-1600-900

  7. December 31-január 8. SÍFUTÁS, Tour de Ski
    2006 decemberében a sífutók elhatározták, hogy rendeznek egy olyan több napos versenyt, mint amilyen az országúti kerékpárosoknál a Tour de France, azaz egy szakaszversenyt, melyben egyaránt van sprint és hosszú távú futam klasszikus és szabad stílusban egyaránt. És az utolsó nap jön a slusszpoén: egy lesiklópályán kell felfelé síelniük 3 kilométert, hogy megszerezzék a győzelemért járó trófeát.

    tour_de_ski_logo-svg

  8. Január 7-február 5. AMERIKAI FOCI, NFL, Rájátszás
    Az amerikai futballnak egyre szélesebb rajongói bázisa van szerte a világon, az NFL-t pedig több száz millióan követik, a döntő mérkőzés, azaz a Super Bowl nézettsége a labdarúgó világbajnokság döntőjével vetekedik. A rájátszásba a legjobb tizenkét csapat kerül be, és két főcsoportban egyenes kieséses rendszerrel döntik el, ki lehet ott a Houston-i fináléban.

    HOUSTON, TX - DECEMBER 16:  The line of scrimmage is seen between the Indianapolis Colts and the Houston Texans at Reliant Stadium on December 16, 2012 in Houston, Texas.  (Photo by Scott Halleran/Getty Images)
    HOUSTON, TX – DECEMBER 16: The line of scrimmage is seen between the Indianapolis Colts and the Houston Texans at Reliant Stadium on December 16, 2012 in Houston, Texas. (Photo by Scott Halleran/Getty Images)
  9. Január 11-29. KÉZILABDA, Férfi világbajnokság, Franciaország
    A magyar férfi kézilabda válogatott életében új korszak kezdődhet. A sikertelen olimpiai kvalifikáció után a Veszprém klubcsapatának edzője, Xavi Sabaté vette át a nemzeti csapat irányítását, és Franciaországban a német-horvát-fehérorosz-chilei-szaúd-arábiai ötösből kellene kettőt megelőzni a nyolcaddöntőbe jutáshoz. A generációváltás előtt álló csapatunknak már az is nagy tett lenne, ha bejutnának a negyeddöntőbe.

    0_logo_phenomenal-handball

  10. Január 16-29. TENISZ, Australian Open, Melbourne
    Az év első Grand Slam tornáján a férfiaknál pályafutása során először lesz első kiemelt a négy nagy torna valamelyikén a brit Andy Murray, miután szenzációs második félévével letaszította a trónról a szerb Novak Djokovicsot, akinek már január végén eljön az alkalom a visszavágásra!

    australian-open-tennis-57

Sikerekben gazdag vizsgaidőszakot mindenkinek!