Heroes

„Honnan ered vajon a késztetés? A vágy, hogy megfejtsük az élet nagy titkait? Amikor még a legegyszerűbb kérdésekre sem tudjuk a választ? Miért vagyunk itt? Mi a lélek? Miért álmodunk? Okosabb lenne talán, ha nem kérdeznénk. Nem sóvárognánk. De az ember természete nem ilyen. És a szíve sem. Nem ezért vagyunk itt!”

heroes2

Ezen a héten egy igazi klasszikust ajánlunk nektek szabadidőtök kellemes és hasznos eltöltéséhez. Az elmúlt évtized második felének egyik legnépszerűbb sorozata olyan átlagemberekről szól, akik fokozatosan ráébrednek arra, hogy különleges képességek birtokában állnak, és hamarosan tudomást szereznek arról is, hogy meg kell akadályozniuk egy az egész emberiséget fenyegető katasztrófát. A Hősök című sorozat világa több cselekményszálon fut, minden szereplő megkapja a maga öntudatra ébredésének történetét, kezdve a minden sérülésből regenerálódni képes pom-pom lánytól (Claire – Hayden Panettiere) az időutazó japán programozón (Hiro – Masi Oka) át az elektronikus eszközöket befolyásolni tudó fiatal kisgyermekig (Micah – Noah Gray-Cabey). Az első kötet (évad) egy képességrabló sorozatgyilkos elleni küzdelemről szól, Sylar (Zachary Quinto) úgy szerzi meg mások különleges erejét, hogy lemásolja az áldozat DNS-ének számára hasznos szakaszát. A történetbe még beleszólnak olyan átlagos emberek, akik szintén a hősöket kutatják, csak más célból, mint Sylar. Sokan az emberi evolúció következő részének tartják őket, ilyen az indiai genetikus, Mohinder Suresh (Sendhil Ramamurthy) is, aki akaratán kívül megkönnyíti a sorozatgyilkos dolgát. Ennyit a spoileres részéről a bemutatónak, minden más kiderül, ha megnézitek a sorozatot!

https://youtu.be/dArf7LvkOKQ

A Heroes-t olyanoknak ajánlom, akik szeretik az olyan sorozatokat, amelyek alapvetően egy saját fantáziavilágot építenek fel, akik szeretik a Marvel-filmeket, a Star Wars-univerzumot, vagy akár a Harry Potter varázsvilágát, nekik a Heroes 4 évadának mind a 77 epizódja tetszeni fog. Akinek nem lenne elég ennyi ebből a világból, egy éve kijött egy 13 részes miniszéria, Heroes: Reborn címmel, melyben rengeteg új szuperképességgel bíró szereplő mellett feltűnik néhány ismerős arc is, akik mind a H.E.L.E., azaz a Földet elpusztító napkitörés megakadályozásáért próbálnak meg minden tőlük telhetőt megtenni.

Ha rajtad múlna, te melyik különleges képességet választanád?