Modern család

Ha valaki szereti a sitcomok világát, de még nem hallott a Modern család című amerikai sorozatról, az nem tudja miről maradt le.

A történet három, egymástól eléggé különböző családról szól, akikről hamar kiderül, hogy igazából egymással is rokonsági kapcsolatban állnak. Az egyik család egy eléggé hagyományos verziójú család: dolgozó, üzletember apuka, háztartásbéli anyuka, inkább szép, mint okos nagylány, nagyon okos kislány, és teljesen buggyant kisöcsi. A következő család az anyuka testvéréé, akik egy meleg pár. Már az első részben kiderül, hogy épp bővül a családjuk, ugyanis örökbefogadják Vietnámból Lily-t. A harmadik család az előbb említett testvérpár édesapja – akit a Rém rendes családból ismert Ed O’Neill alakít – és annak új, fiatal, káprázatosan csinos és elég heves vérmérsékletű kolumbiai felesége – Gloria – családja, akik még együtt élnek Gloria fiával, a koraérett, kicsit különc Manny-vel.

sorozatlovo_modernfamily-vevi

A sorozat epizódjai 20 percesek, és rengeteg van már belőle: 2009-ben kezdték játszani, és most jelent meg a nyolcadik évad Amerikában. Évadonként 22-24 epizód látható. Pontosan az a típusú sorozat, amit egy hosszú nap után elkezd nézni az ember, és teljesen kikapcsolhat mellette. Kivéve, ha elvetemült tanárszakos, akinek épp ebben a félévben van valamilyen családdal kapcsolatos pszichológiai órája a PPK-n, akkor folyamatosan olyan szemszögből fogja vizsgálni az eseményeket, mint például az egyes szereplők vajon milyen szerepet töltenek be az adott családban. Általában nincsenek epizódok között átívelő történetszálak, hanem egy-egy rész egy adott téma köré épül. Szerintem nagyon vicces sorozat, ami mindenféle hétköznapi helyzetet dolgoz fel szórakoztatóan.  Ezek a helyzetek mindannyiunk számára ismerősek lehetnek, hiszen otthon mi is gyakran találkozunk ilyesmivel. Mindannyian tudjuk, hogy milyen nehéz is lehet néha kijönni a családunkkal, de közben nélkülük biztosan nem boldogulnánk.