Keresed a helyet, ahol magadhoz hasonló, vállalkozó kedvű embereket találsz?

Inspirálódj, tapasztalj, alkoss és nyiss fel új karrierlehetőségeket magad előtt a Demolában!

Te mi akarsz lenni, ha nagy leszel? Legyen a válaszod akár mérnök, kutató, közgazdász, jogász, bölcsész, dizájner, sebészorvos vagy más, a mi szempontunkból egy a lényeg: merjél álmodni, tudj másokkal együtt dolgozni, és mi segítünk neked alkotni!

Kik vagyunk mi?

A Demola Budapest egy egyetemközi nyílt innovációs „labor”, amelynek célja egy fiatal, nyitott, multidiszciplináris közösséget létrehozni és fenntartani, amely kreatív módszerekkel dolgozik 14199316_1178435325561022_4690268095810641830_nmegoldásokon piaci és céges problémákra. Az oktatási szemeszterekhez kapcsolódó Demola-programunk célja erősíteni az egyetemek és az üzleti élet szereplőinek együttműködését. Ez egyrészről lehetőséget biztosít a cégeknek, hogy élelmes gondolkodású diákokból álló csapat dolgozzon nekik új üzleti megoldásokon, másrészről egy kivételes ismeretszerzési és fejlődési lehetőséget nyújt a különböző szakterületről érkező hallgatócsapatoknak. A Demola szervezeti modellje három finn egyetem összefogásából született meg. A nemzetközi hálózat mára már 14 Demolát számlál az egész világon, amelyhez Budapest 2012-ben csatlakozott, és azóta is az egyetlen, hallgatókra specializálódott, modern technológiájú nyílt innovációs labor Magyarországon. Ha a Demolába belépsz, egy nemzetközi innovációs hálózat részese is leszel egyúttal.

Mit adhat neked a Demola-program?

Amellett, hogy ez felbecsülhetetlen munka- és élettapasztalat, ami remekül gazdagíthatja önéletrajzodat, a sikeres projektkidolgozásodat akár értékesítheted is vagy az elégedett üzleti partnernek vagy a piacon saját szellemi munkádként. Emellett széleskörű kapcsolatrendszerre tehetsz szert az innovatív céges világban és az egyetemek közt nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. Az utóbbi három évben sikeres együttműködést zártak a Demola diákcsapatai olyan partnerekkel, mint a Vodafone, Siemens vagy a Canon, de számos innovatív kis- és középvállalkozással (KKV) is, amelyek közül volt olyan eredmény is mely szabadalmaztatásra került. Ragadd meg a lehetőséget, és nem lesz gondod elhelyezkedni a munka világában!

Hogyan működik a program?

Partnereink (KKV-k, multik vagy akár állami szervezetek) különböző kihívásokkal keresnek fel minket – legyen az informatikai, mérnöki, üzleti, marketing, design, társadalmi jellegű – melyre újszerű megoldásokat, ötleteket várnak. Ezekre toborzunk minden év februárjában fiatalokat hazánk különböző egyetemeiről. A projekteket és a program felépítését egy infónap keretében bemutatjuk az érdeklődő közönségnek. Ha szándékod komoly, itt tudsz csatlakozni a kb. 4 hónapon át tartó Demola-programba, illetve valamelyik partner projektjéhez.

A 4 hónap során az adott üzleti probléma megoldási javaslatán dolgoznak a hallgatók a partner segítségével, menet közben pedig szerződnek a sikeres projekt javadalmazásán. A ciklus végén pedig hivatalosan is, közönség előtt prezentálják eredményeiket a partnernek. Ezt a munkafolyamatot mi az ún. Demola-cycle metódusával támogatjuk, amely a lean módszertanra épül. Minden csapat kap maga mellé egy facilitátort, aki csapatvezetési eszközökkel, kapcsolatokkal, adminisztratív teendőkkel támogatja a csapatokat. Ezen kívül az Idea → Create → Validate folyamatraépítve a Demola csapattal kreatív workshopokat is szervezünk (Demola Jam), ahol prototípuskészítés, ötletelés, validáció és pitch/sales a témakörök.

1384356_1043328032405086_38191872340728786_n

Egy nyílt innovációs tér, akár a Google irodája

Ha kisgyerekként tetszett a Csodák Palotája, a Demolát imádni fogod! Itt forradalmi ötletekkel, modern technológiákkal, profi gépekkel, 3D nyomtatással és drónokkal ismerkedhetsz meg. A Demola amellett ugyanis, hogy évente új projektcsapatokat indít, egyben egy inkubációs házként is funkcionál, amely intézménytől függetlenül nyitott minden diák számára. A BME területén található innovációs csarnokban jelenleg 15 start-up vállalkozás dolgozik sokszor egymást segítve szoftver, hardver, gastro, közösségi média és kommunikáció területeken, és élvezik illetve fejlesztik modern infrastruktúránkat. Hiszünk benne, hogy kompetenciánk diverzitásából és a sokoldalú tudásbázisunkból a jövőben is sok ütős dolgot tudunk kihozni.

Benned is megvan a vállalkozó kedv? A Demola-programokhoz csatlakozhatsz te is!

A legfrissebb infókért kövess minket a Facebook oldalunkon és honlapunkon!

Demola honlap

Demola Facebook

Vagy térj be hozzánk egy kávéra a csarnoképületünkbe!

Vass Máté