Minden rohad, ami fénylik – Aranyélet

A 2015-ben megjelent sorozat a finn Könnyű élet című sorozat remakeje. Az első évadban a Miklósi család hétköznapjaiba csöppenünk bele: a családfenntartó édesapa – Miklósi Attila (Thuróczy Szabolcs) – bűnözésből teremti elő a mindennapi betevőt. Nem válogat az élet felkínálta lehetőségek között, ha úgy adódik, lakásbérlőket rövidít meg a kaucióval – mivel az igazi tulajdonos nem is tud róla, hogy bérbe akarná adni lakását bárkinek is –, de akad, hogy rönkfába rejtett csempész cigaretta Magyarországra hozatalában segédkezik.

sorozatlovo_aranyelet_vevi

Vitathatóan erkölcsös életében mégis ott kezdődnek a fő problémák, amikor egyszer túl forróra sikerül egy szituáció és majdnem hatalmas bajba kerül, majd többek között emiatt úgy dönt, hogy feladja a törvénytelen életmódját. Felesége nem fogadja túl jól az ötletét, Janka (Ónodi Eszter) ugyanis mint ahogy azt megfogalmazza, nem akar nyomorogni. Gyorsan kiszámolja, hogy ehhez havi 700 ezer forint szükséges.

A családban két tinédzser gyerek is él: az idősebb Márk (Gyarmati Renátó) a sorozat kezdeteitől kissé problémásabb, a fiatalabb Mira (Döbrösi Laura) éltanuló, annak minden sztereotip velejárójával együtt – tehát az egész suli utálja.

8420087_c251119edf471662d8563e7a256b4234_y

A történet kibontakozásával egyre nagyobb és nagyobb lesz a káosz a családban. Márk is beszáll az üzletbe, mivel nagybátyja, Hollós Endre (Anger Zsolt) egyből munkát ad neki kilépő apja helyett. Mira hamarosan otthagyja a sulit és szintén más utakon próbálkozik a boldogulással.

Nehéz lenne eldöntenem, hogy ki a kedvenc szereplőm. Jankát például pont azért „szeretem”, mert annyira lehet utálni. Nála ellenszenvesebb főszereplőt nem láttam még sorozatban. Később feltűnik Farkas Franciska is, aki Döbrössi Laura mellett az egyik legkedvencebb fiatal, magyar színésznőm jelenleg. Továbbá ennek a sorozatnak köszönhetem, hogy megismerhettem a Mayberian Sanskülotts nevű együttest, akiknek többször is feltűnik Cesare’s Stray Sight című számuk.

Ennek a cikknek az aktualitását az szolgálja, hogy november 6-án jelenik meg a második évad, ami nagyon ígéretesnek tűnik, így addig még annak is van ideje megnézni az első évadot, aki eddig nem  gondolt rá.

Fotó