Új finomságok érkeztek hozzánk! – Zing Burger a Déli Tömbnél

„Itt van az ősz, itt van újra”, elkezdődött az új szemeszter, a hallgatók pedig ismét birtokba veszik az egyetem épületét. Az idei év újdonságot hozott a Lágymányosi Campusra, ugyanis új étkezési lehetőség nyílt számunkra. A Zing Burger költözött a C épület nyugati bejárata elé egy konténerben.

A mozgó étterem ötlete egyszer csak kipattant a tulajdonosok fejéből 2013 körül. 2014-ben már megnyílt az első saját éttermük is. Nyugati példát követve alkották meg saját ötleteik alapján a Zing Burgert. Céljuk, mintegy házhoz menni és ott biztosítani a minőségi alapanyagokból összeállított különböző ízvilágú szendvicseket. Általában olyan helyet választanak, ahol van élet és sok éhes embert lehet találni. Főbb célpontjaik munkahelyek, egyetemek és fesztiválok.

zingbuda

Nekünk, egyetemistáknak minden perc számít, valamikor csak két előadás között nyílik lehetőségünk enni valamit gyorsan, így nincs is időnk távolabbra menni étkezés céljából. A Zing Food Truck viszont gyors étkezési lehetőséget biztosít, a nap bármely időszakában várja a hallgatókat. Az ételek már bevált receptek alapján, gondosan válogatott, minőségi alapanyagokból készülnek frissen, a szemünk láttára. Kérhetőek angus marhából, amely egy prémium minőségű, 100% magyar, balatonfenyvesi, kifejezetten a húsáért tenyésztett marhafajta, mindössze 250 Ft felárat jelent pluszban. Többféle ízvilág közül válogathatunk, garantáltan mindenki találni fog egy, az ízlésének megfelelőt. Ez a hely nem csak a húsimádóknak kedvez, ugyanis vegetáriánus szendvicset is kínálnak, ami Hungry Hipster Burger névrezing hallgat. Ebben benne van mindenféle „földi jó”, a friss salátától kezdve a kecskesajton át a házi kólás BBQ szószig. Aztán persze ott vannak még a fő ínyencségek, a testesebb hamburgerek. Nagyon nagy kedvenc a Full Extra Burger is, ahogy azt a neve is elárulja telis-tele van mindenféle finomsággal, többek között lilahagymával, uborkával, friss salátával, paradicsommal, húspogácsával, cheddar sajttal és dupla baconnel. A Zing havonta új különlegességekkel kedvez, például szeptemberben a Phillys cheese steak nevűt élvezhettük. Ha ezek nem indították be mindenkinél a Pavlovi reflexet, akkor szerintem semmi. Az ár véleményem szerint teljesen igazodik az adagok méretéhez, ugyanis ha valaki elfogyaszt egy szendvicset, garantáltan nem fog éhesen távozni. Ha valaki nincs oda a burgerekért, ne csüggedjen, mert a Zing Burger más harapnivalót is árul, mégpedig sült krumplit, de tervezik bővíteni a kínálatot Jalapeno Poppers-szel vagy a sült hagymakarikákkal, amit BBQ szósszal kínálnak. Szomjaznotok sem kell, többféle üdítő közül válogathattok. Ha esetleg a belvárosban jártok és Zing Burger rajongók lettetek akkor a Király utcában vagy a Széll Kálmán téren megnyílt étterembe is beülhettek, ahol még ennél is nagyobb kínálat közül válogathattok. Azt javaslom, próbáljátok ki minél többen! Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

Nyitvatartás: reggel 10-től egészen este 6-ig, de ha van rá igény 7-ig.

Varga Roberta