Kari bevonó és vezetőképző

Több év eltelte után idén ismételten sor kerül egy kari szintű Hallgatói Önkormányzati bevonó és vezetőképző hétvégére.

Ha szeretnél foglalkozni részönkormányzatunkban az érdekképviselettel, vagy már foglalkozol, de szeretnél többet és jobban, téged is várunk október 7-9. között Szigetszentmártonban, a Mártoni Táborban.

Karunkon egykor hagyományos volt a HÖK iránt érdeklődők és az abban tevékenykedők rendszeres felkészítése és önképzése a jobb érdekképviseleti munkára. Az elmúlt években a szerencsétlen körülmények következtében megszakadt hagyományt igyekszünk idén feltámasztani. Az őszi időpontválasztás reményeink szerint az elsőévesek friss érdeklődését is kihasználva, sok új arc bevonását jelenti a kari közéletbe. Célunk egyfelől a jelenlegi tisztségviselők, képviselők munkájának segítése, átfogó helyzetértékelés megalkotása, valamint a közös célokhoz vezető soron következő lépések kijelölése. Másfelől a Hallgatói Önkormányzat iránt érdeklődő, de azt mélységében még nem ismerő széles tömegek tájékoztatása és bevonása a közös munkába. Ez utóbbi vállalásunk első számú, de nem egyetlen célcsoportja az idei elsőévesek. Mellettük szeretettel várunk minden olyan felsőbb évest is, aki eddig ideje vagy ambíciója híján nem akart érdekképviselettel foglalkozni, most azonban megragadná a kínálkozó alkalmat.

A program helyszíne a szigetszentmártoni Mártoni Tábor lesz, a ráckevei HÉV-vel közelíthető meg, a Lágymányosi Kampusztól mintegy 40-50 percnyire található. A környezet egy erdei iskolát idéző, fűthető faházas, dunaparti ifjúsági szállás. A leérkezés napján, 7-én, péntek délután kezdetét veszi a bevonó szekció Béni Kornél vezényletével, ezzel párhuzamosan Hoksza Zsolt HÖK-elnök vezetésével előkészítő munka fog zajlani, ami egy nyugaton már ismert és bevett tutori rendszer bevezetésének lehetőségét vizsgálja. Az eddigiek mellett harmadik lehetőségként Égerházi Bálint gondnoksága alatt a mentorrendszer továbbfejlesztéséről lesz szó, mintegy ötleteket adva a következő év mentorkoncepciójához. A vacsorát követően csapatépítő, ismerkedős játékokra, majd zenés-táncos mulatságra számíthattok.

A második nap kínálataként a bevonó szekció folytatódik, beszélgetés lesz a közoktatás és a tanárképzés helyzetéről, és egy az egyetemi oktatásról szóló szekcióra is sor kerül majd. Az ebédet követően egy vitadélután lesz, és azzal párhuzamosan két tréning. Második, egyben utolsó esténk attrakciója egy kvízest és természetesen az elmaradhatatlan buli.

Vasárnap, zárásképpen, reggeli után Béni Kornél ismerteti a rendezvények szervezéséről és a közbeszerzések működéséről a legfontosabb tudnivalókat, vagy választhattok a csapatvezetési készségeket fejlesztő tréning, Fetter Dávid informatikusi gyorstalpalója vagy Balogh Dániel ösztöndíjas tájékoztatója közül.

Mint azt láthatjátok, a program elég változatos, és a Karunkon előkerülő hallgatókat érintő kérdések szinte mindegyikét érintjük. A két napon át tartó bevonó szekció lesz hivatott megismertetni a személyes tapasztalatból még nem ismerőkkel a TTK HÖK felépítését és működését, a Karon és az Egyetemen működő döntéshozatali mechanizmusokat és azt, hogy hogyan zajlik a napi munka az önkormányzatunkban. A kötött programpontok közti szabadidő remek alkalmat biztosít, hogy megkeresd tisztségviselőinket olyan ötleteiddel vagy kérdéseiddel, melyekkel a hétköznapokban nincs időd megkeresni őket. Mivel ez az egész kart érintő esemény, itt mód nyílik arra is, hogy a szaktársaidénál szélesebb körben ismerkedve építs ki kapcsolatokat ötleteid megvalósításához. Ahogy a középiskolából már ismert szalagavatás közismerten egy selmecbányai diákötlet volt, úgy minden, ma már hagyománynak örvendő ELTE-s esemény is egy egyszerű ötletből született, a Mentorrendszer 11, a Gólyahajó csupán 7 éve! Gyertek el, és legyen a következő nagy hagyományunk a TI ötletetek!

Reméljük, hogy mindenki talál a felhozatalban érdeklődésének és igényeinek megfelelő programokat, és részvételetek mind a személyes előmeneteleteket segíti egyetemi tanulmányaitok alatt, mind pedig hozzájárul ahhoz, hogy mi így együtt egy felkészültebb érdekképviseleti szervezetet alkossunk. Regisztráljatok az eseményre a TTK HÖK honlapján, keressétek az eseményt a Facebookon, gyertek el, hívjátok el ismerőseiteket, és töltsük el együtt, jókedvvel és hasznosan ezt a hétvégét!

Lukács Károly
lukacs.karoly@ttkhok.elte.hu