Print vs. online

Az utóbbi időszakban az emberek körében folyamatos vita tárgyát képezi az, hogy érdemes-e továbbra is a papíralapú, nyomtatott kiadványoknál maradni avagy térjenek-e át inkább az elektronikus formátumra, legyen szó könyvről vagy esetleg újságról.

Tény, hogy az olvasók számottevő hányada már nem nyomtatott sajtót olvas, hanem az internetről tájékozódik különböző hírportálokról vagy közösségi oldalakról. Emiatt a trend miatt egyre több újság szünteti be a print számait, például márciustól a brit Independent lapot hiába kereste bárki az újságárusoknál, februárban bejelentették, hogy mivel a digitális sajtóé a jövő a továbbiakban már csak online lesznek elérhetőek. Stephen Glover (az Independent egyik társalapítója) szerint 10-15 év múlva alig lesz print sajtó a brit piacon, ezenkívül még meglebegtette a lehetőséget, hogy a Guardians és a Financial Times is követni fogja a példájukat.

OfflineVSonline

Bizton állíthatom, hogy ez egy egyáltalán nem meglepő tendenciára világít rá, hiszen az emberek többsége nem szívesen ad ki pénzt valami olyanért, amit akár ingyen is megtalálhat (akár kevesebb idő alatt, mint a vásárlás) vagy netalántán már elavult információkat tartalmaz. Előfordulhat az a szituáció, hogy egy író legépel egy cikket, leadja szerkesztésre, akik meg leadják a nyomdának és pont annyi idő telik el az újság kiadása és a cikkek megírása között, hogy a cikkekben szereplő információk már régiek, lejártak…

A Tétékás Nyúznál a jelenlegi trenndel szemben az a cél, hogy minél többször jelenhessen meg nyomtatva és az online hetek számát szeretnénk csökkenteni, mivel a hallgatók körében mért felmérés alapján (Hallgatói Kérdőív) erre van igény. Fontosnak tartjuk a tradíciók ápolását, hiszen az újságunk már az 52. félévfolyamnál tart és szeretnénk folytatni a kézzelfogható, papíros megjelenéseink (többé kevésbé) töretlen sorát.

Ha szeretnéd velem megosztani a véleményed, kérlek írj a lentebb található címemre!