A semmi közepén

Ebben a családi vígjáték sorozatban, megismerkedhetünk egy alsó középosztálybeli amerikai családdal, Heckékkel. Az édesanya, Frankie Heck próbálja elvezetni gyermekeit a sikeres felnőtté válás rögös útján.

Ugyan ebben férje, Mike mellette áll, ám sokszor úgy tűnik, hogy ez sem elég a túléléshez. A legidősebb gyerek Axl, aki a gimnázium legmenőbb sráca. Minden sportterületen kiemelkedően teljesít, népszerű és persze a lányok kedvence. Viselkedése ugyan hagy némi kívánni valót maga után, mégis ő áll mindig a középpontban. Húgával, a mindig szerencsétlen Sue-val sokszor undokul viselkedik, de a kislány tudja, hogy bármi történik, számíthat a testvérére, aki a kritikus helyzetekben mindig mellé áll. Sue, a középső gyerekek állandó problémájával küld. A szülők, sőt tulajdonképpen senki sem figyel oda rá. Ez azonban csöppet sem veszi el attól a kedvét, hogy új szakkörökbe lépjen be vagy, hogy pom-pom lány csapatot alapítson a birkózó szakosztálynak. A legkisebb fiú Brick, aki a mindenki által jól ismert fura gyerek. Elismételi suttogva a saját mondatait, folyton olvas, mindig eltéved, és persze elfelejti a feladatait, amelyeknek az utolsó pillanatban való megoldása persze a szülőkre hárul. Az anyuka, Frankie rettenetesen feledékeny, szétszórt, a munkájára nem figyel. Sosem főz, így vagy mirelit vagy gyorsételeket esznek. Az édesapa, Mike szöges ellentéte feleségének. Magas, összeszedett, de érzelmeit nehezen fejezi ki.

THE MIDDLE - ABC's "The Middle" stars Charlie McDermott as Axl, Eden Sher as Sue, Patricia Heaton as Frankie, Neil Flynn as Mike and Atticus Shaffer as Brick. (ABC/DIANA KOENIGSBERG)

A semmi közepén című sorozatban pénzügyi gondokon, a gyereknevelés nyűgje valamint az együttélés kompromisszumain keresztül bepillantást nyerhet a néző egy amerikai család mindennapjaiba. Érdemes rokonokkal együtt nézni, hiszen így könnyebben átérezhetjük a másik gondjait. Megérthetjük, hogy szüleinknek nem könnyű egyszerre 10 felé figyelni, miközben még a család eltartásának terhe is az ő vállukat nyomja. Szüleink is megérthetik, hogy a gyerekek élete sem csupa móka és kacagás. Rengeteg problémával kell a fiataloknak szembenéznie, amelyek megoldásához sokszor elengedhetetlen a szülői segítség. Vicces formában mutatja be a mindennapokat, ám van egy fontos különbség a való élet és sorozat között: az életben nem mindig vidám a befejezés, sajnos.

middle