Indul a mandula?

Itt az egyetem, itt a Nyúz első száma is. Minden a régiben? Egyáltalán nem.Egyik szemem sír, a másik nevet, ugyanis rengeteg szerkesztője lediplomázott a Nyúznak (ezúttal is gratulálunk nekik), és emiatt már nem tudják folytatni az írást nálunk. Döbbenetesen kevesen maradtunk olyan fontos rovatokra, mint a Természet – Tudomány – Technika, az Interjú és a Tudósítás.

A szerkesztőség minden tagja szeretné emelni a fentebbi rovatok színvonalát (vagy legalább megtartani). Viszont erre a jelenlegi helyzetben nincs lehetőségünk. A legjobb esetben is ugyanaz az ember megpróbál hétről-hétre újabb TTT-kkel szolgálni, miközben még megír pár cikket. Legrosszabb esetben pedig… hát… üres oldalak?

Kérlek titeket, lelkes olvasókat, akiknek fontos a Nyúz, és szeretnétek segíteni, írjatok! Nem kell állandó szerkesztőkké válnotok, nem kell Pulitzer-díjasnak lennetek, nem kell kitűnő helyesírással rendelkeznetek, elég, ha küldtök egy cikket (vagy emailt, hogy milyen cikket terveztek írni) a foszerkeszto@ttkhok.elte.hu címre. Ugyanez vonatkozik arra, hogy ha hiányoljátok például a matekos, a fizikás vagy a kémiás cikkeket.

Egyébként pont a fentebb vázolt probléma miatt látogattam le a Természettudományi Kar négy gólyatáborába is. Voltam Bódvarákón a Geo-Bioban, Csillebércen a kémiásban, Telkibányán a fizikusokkal és Szolnokon a Tanári Napokon – mindegyikben előadtam arról, hogy mi is az a TéTéKás Nyúz.

Mindezek ellenére a szokásos lelkesedésemmel vetem bele magam a Nyúz és az egyetem életébe. A szerkesztőségünk már nagyon várja a kezdést!