Sziasztok! – Köszöntő

Talán észrevettétek, hogy történt pár változás – más lett a rovatcím, más lett a kép, sőt még a képdobozok alakja is más. Mégis hogy lehet ez? Úgy, hogy ez a „Sziasztok!” most kivételesen nem egy sima frázis, hanem az első köszöntésem főszerkesztőként az olvasók felé, felétek.

A nevem már sokszor olvashattátok az utóbbi félévben különböző titulusokkal – voltam vezetőszerkesztő, tördelőszerkesztő és cikkíró is. Most pedig a főszerkesztői pozíció megürülésével megpályáztam azt is. Kedden, a március nyolcadiki küldöttgyűlésen választottak meg, léptem tisztségbe. Jogosan kérdezhetitek, hogy mit is jelent ez számotokra. Szóval ejtenék pár szót a jövőre vonatkozó terveimről.

Elsődleges feladatomnak tekintem az újság még nívósabbá tételét. Ezt több eszközzel szeretném elérni, amik között szerepel az arculatváltás és az online felület fejlesztése is. Ákos (az előző főszerkesztő) is szeretett volna már ezzel a feladattal foglalkozni, de neki már erre sajnos nem jutott energiája, így az általa elkezdett munkát szeretném folytatni a saját elképzeléseim alapján.

A főbb változások tehát magába foglalnak olyan nem elhanyagolható momentumot, mint egy teljesen új dizájnba öltöztetett Nyúz – szeretnék egy olyan lapot létrehozni, aminek a stílusa letisztult és modern. Ez a dizájnváltás a folyamatos megújulás és fejlődés jegyében történne, amely hűen tükrözi intézményünk alapelveit.

A teljes körű ráncfelvarrás részét képzi még egy új honlap, ahol külön-külön is megtekinthetőek lennének a cikkek, továbbá nemcsak szöveges tartalom megosztására lenne szakosodva. Hogy ez mégis mit takar? Azt, hogy videók és hanganyagok is elérhetőek lennének számotokra, így már nemcsak olvasók lennétek, hanem hallgatók is. Hiszen ki ne örülne annak, hogy például egy tudósításnál nemcsak olvashatna egy adott kísérletről, hanem meg is tekinthetné azt.

Ezenkívül szeretném tovább bővíteni a szerkesztők táborát, így a lelkes hallgatók jelentkezését örömmel várom.