Chefparade – Főzni jó, együtt főzni még jobb!

Ezzel a szlogennel biztat és csalogat minket Budapest egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező főzőiskolája. Csokik, sütemények, nemzetközi ételkülönlegességek várnak arra, hogy megtanuld elkészíteni őket, miközben különleges élményben van részed.

Immáron kilenc éve nyitotta meg kapuit a város legnagyobb főzőiskolája. A kezdeti események gyors ütemben való fejlődését az is mutatja, hogy mára már öt helyszínen, több mint 600 m2 -en kínálnak különböző kurzusokat. A Páva utcában – ez volt az első helyszín –, a Sas utcában, a Bécsi úton és Etyeken is élvezheted a főzőiskola programjait. Itt közös kerti főzésre, csapatépítésre, ünneplésre invitálnak minket Chefparade Country konyhával és élménykerttel.

kitchen-cutting-board-cooking-bell-pepper

Ez év decemberében egy otthonos, de zártkörű helyszínként megnyitották ötödik helyszínüket is, egy pop-up lakáséttermet. Ez annyiban más, mint a többi, hogy kicsit jobban étterem, és kicsit kevésbé konyha, de megmarad a séfparádés hangulata, ugyanakkor a séfeknek lehetőségük van megmutatni szakmai tudásuk magasabb szintjét is.

A Chefparade-nél megtanulhatod a konyhaművészet alapjait – részt vehetsz klasszikus konyhai alapkurzusokon, tradicionális, nemzetközi és tematikus esteken ismerkedhetsz meg mesterszakácsokkal, süthetsz-főzhetsz gyerekekkel, vagy csapatépítő tréninget is szervezhetsz ide. Szülinapi partyknak is jó ötlet a hely, de a leány- és legénybúcsúk központi helyévé is válhat.

Ha nem lenne mindez elég, bejelentkezhetünk a Csokiműhelybe is. Itt csokikurzusok, csoki és macaron házibulik, csoki teambuildingek várnak ránk. A legutóbbi program témája a bonbonkészítés csapatmunkában, vacsorával egybekötve. Különleges és csapatépítő, vidám hangulatú, ahol a séfek irányításával teamekben készíthetsz el bonbonokat, pralinét, trüffelt, mártott csokit, töltött csokit, marcipános csokit és/vagy macaront is. A csokikészítés több fázisban zajlik, közel háromórás foglalkozást jelent, és természetesen a különböző, elkészített desszerteket haza is viheted a nekik való dobozkákban.

A csokiimádás pedig már a gyerekkorunkban elkezdődik, így jó ötlet, hogy gyerekeknek is kínálnak főzős, sütős zsúrokat, cupcake partyt, vagy szülő-gyerek házibuli-lebonyolítást animátorokkal.

Az általad kiválasztott menüsort előre megtudod, amikor jelentkezel a honlapon keresztül. Nagyon népszerűek a programok, így időben kell rá jelentkezned, ha szeretnél valamelyiken részt venni. Egy tanfolyam egy főnek 13.000 forintjába kerül, ha többen mentek, kicsit olcsóbb. A kurzusok mindegyike kb. három órányi elfoglaltságot jelent, ahol tízfős csoportok sütnek-főznek együtt.

food-healthy-hand-cooking

Más a séfparádés főzőiskola, mint a többi, mert szakácskönyvbolttal – hazai és nemzetközi, illetve saját kiadású – és egy kávézóval is rendelkeznek a Bécsi úti helyszínükön, ahol frissen készült reggelivel várnak, de mindemellett ebédmenüsorral is készülnek hétről hétre.

A séfekből és trénerekből álló csapat nemzetközi, folyamatosan utaznak, járják a világot, és igyekeznek újabb és újabb ötletekkel, ízekkel hazatérni. A tanfolyamok egy része így angol nyelven is elérhető.

Nagy tapasztalattal rendelkeznek, amit az évi 700 egyéni főzőtanfolyam és 350 céges csapatépítés is jól mutat.

Én kipróbáltam a helyet és nagyon tetszett. Szívesen visszamennék egy csokikészítő kurzusra is még karácsony előtt, de sajnos nem terveztem időben előre, és minden kurzusuk megtelt.

Richter Ancsa

richter.aniko@nyuz.elte.hu