Tovább él a remény a kijutásra

A sikeres nyári Európa-bajnokság után még szeptember elején csalódást keltő döntetlennel kezdte a magyar labdarúgó válogatott a világbajnoki selejtezősorozatot. Az első javítási lehetőségre közel egy hónapot kellett várnia a júniusban nyolcaddöntőig menetelő együttesre. Bernd Storck közel két hetet készülhetett együtt a csapattal a Svájc elleni hazai, illetve a Lettország elleni idegenbeli összecsapásokra. Svájc ellen sajnos nem mi voltunk az esélyesek, és nem csak a feröeri kínos döntetlen miatt: az alpesi ország a szeptemberi első mérkőzésén 2-0-ra verte a friss Európa-bajnok Portugáliát. Azonban a magyar válogatott összeszedte magát erre a mérkőzésre és a Groupama Arénában egyenlő erők küzdelmét láthatta a közönség.

vbselejtezokep

A gól nélküli első játékrész után a második félidőben valóságos gólfesztivált rendezett a két csapat. Az első gólt Lang Ádám védekezési hibájából a svájciak szerezték, ám Szalai Ádám három percen belül válaszolni tudott, a 67. percben ismét Svájc szerezte meg a vezetést, Ricardo Rodríguez lőtt óriási gólt. Azonban Szalainak erre is volt válasza, a magyar támadó Stieber beadását fejelte a kapuba. A végén amikor már a svájciak is beérték volna a döntetlennel, egy nagy bedobás után nem sikerült eltakarítani a labdát a veszélyzónából, az ötösön belül Valentin Stocker kapcsolt a leggyorsabban, aki közvetlen közelről az üres kapuba lőtt megnyerve ezzel Svájcnak a mérkőzést.

A válogatottnak nem volt ideje búslakodni, három nappal a fájdalmas vereség után már Rigában volt jelenése, Lettország ellen kínálkozott újabb esély a javításra és a csapat, ha nem is könnyen, de élt a lehetőséggel, és a két Ádám, Gyurcsó és Szalai góljaival 2-0-ra megnyerték a mérkőzést, amivel feljöttünk a selejtezőcsoport harmadik helyére. Folytatás november 13-án Andorra ellen!

(a kép forrása: sport365.hu)