Top 5 angoltanulós app

Mind tudjuk, hogy nagyon fontos a nyelvtudás. Gyerekkorunk óta sulykolják ezt belénk, azonban vannak olyanok, akik ezt az évek során elhanyagolták és most isszák meg ennek a levét, ugyanis a diploma előfeltétele egy középfokú nyelvvizsga. Összeszedtem nektek a legjobb alkalmazásokat, nem csak nyelvvizsga előtt állóknak, amik segítenek fejleszteni az angoltudásotokat.

Anki

Az Anki a kedvenc tanulós applikációm. Nem csak nyelveket lehet vele tanulni, hanem magolósabb tárgyakban, mint például az állatrendszertan, is segít. Tulajdonképpen egyszerű elven működik, szókártyákat mutat nekünk, amelyeket mi írhatunk meg, és mappákba is rendezhetjük. Be lehet állítani, hogy tanulás vagy éppen kikérdezés módban szeretnék használni. Szerintem nagyon hasznos, és minden okostelefonon elfér.

maxresdefault

anki_2-0-22_kde4-en-story-ru-en-smallwindow

honlap

Babbel

A Babbel iPhone-ra és Androidra is letölthető. Először regisztrálni kell, majd egy párezres szótárt és interaktív gyakorlófelület kínál. Ami szerintem nagyon hasznos, hogy felolvassa a szavakat, ezáltal pedig a kiejtést is lehet gyakorolni.

mobile_header-e2c3c0a168772b0e39905deda664ef9713dc09685586878535f57e38fa161ce0

babbelcontent_infoa31

honlap

British Council – LearnEnglish GREAT videók

A hallás utáni szövegértésben segít az applikáció. Videókon keresztül megismerkedhetünk a brit kultúrával, az angol nyelv történetével valamint az Egyesült Királyság látványosságaival. Az applikáció előnyös tulajdonsága hogy nem csak angolul tanulsz, hanem megismertet az angol kultúrával, aminek minimális ismerete még egy középfokú nyelvvizsgán is elvárás.

screen-6

honlap

British Council – LearnEnglish Grammar

Ha neked is gondod van az angol nyelvtannal, akkor ezt az alkalmazást a British Council neked találta ki. Az app sikeressége is mutatja, hogy nem vagy egyedül ezzel a hiányossággal. Kezdőtől a haladó szintig gyakorolhatod a nyelvtani szabályok alkalmazását, több mint ezer feladaton keresztül. Ha esetleg nem a brit angol verziót szeretnéd használni, akkor az amerikai angolt is letöltheted.

learnenglish-grammar

wp_ss_20130613_0005_0

honlap

British Council – LearnEnglish Elementary Podcasts

Ez egy Podcast-sorozat, melyben két brit fiatal mutatja be a kultúrájukat. Ez főleg a hallás utáni szövegértés fejlesztésében segít, de a szókincset is bővíti. A podcastokhoz kapcsolódik egy írásbeli feladat is. Egy-egy nyelvtani jelenséget pedig nyelvtanár mutat be interjúk során, így nem csak a hallás utáni szövegértést és a szókincset fejleszti, hanem az angol nyelvtan helyes használatában is segít.

learnenglish-podcasts-3

honlap