Tóth Bálint, Főszerkesztő

Mint a TéTéKás Nyúz főszerkesztője, én felelek a lap rendszeres megjelenéséért és a szerkesztőségen belüli munkaért. Lapunkhoz egész félév alatt várjuk a csatlakozni kívánó hallgatókat. Ha cikket írnál, olvasószerkesztenél, tördelőszerkesztenél, fotóznál, videóznál nyugodtan keress a megadott elérhetőségeken, egészen a pontosan a foszerkeszto@ttkhok.elte.hu e-mail címen, a 06/20-538-8261 telefonszámon, valamint személyesen, a fogadóórámon minden csütörtökön 12:15 és 13:45 között a Déli Hallgatói Irodában.

 

Szerkesztőség

NO imageNéma Judit, cikkíró

Néma Judit vagyok, másodéves biológus hallgató. Egy újsághirdetés sodort a Nyúz partjaira az elmúlt szemeszterben. Az írásban a „búvárcikkek” jelentik számomra az igazi élvezetet. Ki ne szeretne elmélyülni a számára vonzó, érdekes témákban, és formába önteni a gondolatait, hogy az ismeretlen olvasók elé tárhassa egy kis csemegézésre? Minden kedves újságkedvelőt ezúton bátorítok a csatlakozásra, ízleljétek meg az írás, a megjelenés örömeit!

Papp LucaPapp Luca, olvasószerkesztő, cikkíró

Papp Luca vagyok, másodéves földrajz szakos hallgató és a második félévem óta a Nyúz olvasószerkesztője. Földesként érdeklődési körömből adódóan mindig is közel állt hozzám a természettudományos újságírás, ezért úgy gondoltam, hogy közelebbről is megismerném ezt a világot a kari lapon keresztül. Egyelőre még csak mások írásait javítgatom, de foglalkoztat a gondolat, hogy a közeljövőben én is a szerzője legyek a Nyúz cikkeinek.

László Lívia, cikkíró, tördelőszerkesztő

László Lívia vagyok, másodéves bioszon. Korábban is foglalkoztam már újságírással, most viszont a Nyúz főszerkesztője vagyok. Eredetileg tördelőszerkesztőként kezdtem pályafutásom 2015 szeptemberében.

telek_mateTelek Máté, cikkíró, olvasószerkesztő

Telek Máté vagyok, elsőéves földtudóspalánta. Általános iskolában kezdtem az „újságírást”, gimnáziumi éveim alatt pedig egészen a diáklapunk főszerkesztői posztjáig jutottam. Nem tudtam (és nem is igazán akartam) elszakadni ettől a hobbimtól, így amint felfedeztem a Nyúz idei első számában a felhívást, rögtön jelentkeztem. Az interjúkészítést tartom a legérdekesebb és leghasznosabb feladatkörnek, de szívesen javítgatom az írásokban felbukkanó helyesírási hibákat is. Ha pedig egyszer megszáll az ihlet, akkor aztán témaválasztásban és terjedelemben sem ismerek korlátokat…

Tóth TeodóraTóth Teodóra, rovatvezető, olvasószerkesztő

Tóth Teodóra vagyok, másodéves magyar–matematika tanárszakos hallgató. A Nyúz-hoz 2014 szeptemberében kerültem, mondhatni azzal a lendülettel, hogy átléptem az egyetem kapuját – ugyanis a gólyáknak szóló különszám felhívásán felbátorodva jelentkeztem olvasószerkesztőnek. 2015 januárja óta cikkírással is foglalkozom, jelenleg a „Kritika” rovatvezetője vagyok, de a közeljövőben szeretnék elindítani egy kifejezetten tanárszakosoknak szóló cikksorozatot is.

Vörös ÉvaVörös Éva, cikkíró, olvasószerkesztő

Vörös Évinek hívnak. Kiskoromban még nem tudtam eldönteni, hogy régész, újságíró vagy tanárnő leszek. Jelenleg biosz szakra járok kémia tanári szakiránnyal, az újságírói vágyaimat pedig a Nyúz hasábjain élem ki. A régészettel még nem tudom mi lesz… Voltam már vezetője az oldal utolsó lapjain található rovatok közül többnek is („MondELTEis”, „Négyeshatos”, „Helyvektor”), ezenkívül az olvasószerkesztők közé is tartozom, valamint időről időre jelentkezem további cikkekkel is.

 

A szerkesztőség korábbi tagjai

 

Boldizsár Célia, cikkíró, olvasószerkesztőBoldizsár Célia

Boldizsár Célia, Cili vagyok és jelenleg osztatlan tanári képzésen tanulok biológia és angol tanárnak. A Nyúz-hoz még 2012-ben, bioszos gólyaként kerültem és azóta is többé-kevésbé aktívan részt veszek az újság megjelenésében. Főleg olvasószerkeszteni szoktam, mivel jövőbeli tanárnőhöz híven imádok szövegeket javítgatni. Nagy kedvencem még a „Négyeshatos” szabad stílusa, ahol kiélhetem a kreatív írói vénámat, de kritika illetve ajánló gyártásban is otthon érzem magamat.

Borbély ElizaBorbély Eliza, cikkíró, olvasószerkesztő

Borbély Eliza (Lizi) vagyok, másodéves kémia szakos hallgató. Mindig is közel állt hozzám az írás és a szerkesztés, így úgy gondoltam, nem maradhatok ki ebből sem. Eddig főleg olvasószerkesztőként tevékenykedtem, de néha egy-egy cikk alatt is megjelent a nevem. A tudományos cikkek írása távol áll tőlem, inkább a hétköznapi dolgokat szeretem papírra vetni. Ez itt a reklám helye: az előző évben Lizi novellája nyerte a közönségdíjat (könyvjutalom) a Kulturális különszámban. Idén írjatok, szavazzatok ti is!

 Czauner Borbála, olvasószerkesztő, cikkíróCzauner Borbála

czauner.borbala(at)nyuz.elte.hu

Czauner Bori vagyok, túl sokad éves biológus hallgató. A Tétékás Nyúz-hoz főleg a kíváncsiság hajtott, mivel hétről hétre olvastam, és szerettem volna megismerkedni a lappal. Főleg az olvasószerkesztés érdekel, de számos cikkel is gazdagítottam az újság hasábjait.

Ferenc Kata Ferenc Kata, rovatvezető

Ferenc Kata vagyok, negyedéves biológia szakos hallgató és erősen grafomán. Tavaly télen sodródtam a Nyúz szerkesztőségébe, azóta elsősorban a „TTT”, „Interjú” és „Tudósítás” rovatokban olvashattok tőlem, elsősorban biológiai témájú cikkeket. Talán az a legjobb, hogy egészen szabad kezem van a témaválasztásban és ha valamelyik egyetemi tudósunkhoz odamegyek, hogy a Nyúz szeretne vele interjút készíteni, akkor nagyon hamar talál időt némi beszélgetésre és teára.

 Fetter DávidFetter Dávid, rovatvezető

Fetter Dávid vagyok, biológia szakos hallgató. Már beiratkozáskor megismerkedtem a Nyúz-zal, de sosem gondoltam volna, hogy valaha írni is fogok bele. Első cikkem azért született, mert a TTK HÖK akkori elnöke megkért, hogy írjak egy rövid leírást a weboldaluk használatáról. Ezután már nem telt sok időbe, hogy picit komolyabban kezdjek foglalkozni az újsággal. 2015-ben én vezettem a „Belszíni fejtés” nevű rovat rejtvényeinek összeállítását, azonban időhiány miatt kénytelen voltam átadni ezt a nemes feladatot.

Fodor Immánuel, fotósFodor Immánuel

Fodor Immánuel vagyok, valójában nem is TTK-s, hanem Programtervező Informatikus. Egy hirtelen ötlettől vezérelve kerestem meg a Nyúz-t, hogy szeretnék fotósként javítani a megjelenő képek minőségén, végül két féléven át fényképeztem aktívan az újság számára. Címlapok, riportok, tudósítások, ELTE-s és nem-ELTE-s rendezvények fotói, emlékei születtek ez idő alatt, amelyek máig megtalálhatók az archívumban. Nagyon inspiráló a környezet, a főszerkesztőtől kapott újabb és újabb feladatok mindig megmozgatják a kreativitást, emellett pedig olyan helyekre lehet eljutni és olyan emberekkel lehet találkozni, amire „hétköznapi” hallgatóként nem lenne lehetőség, csak sajtósként, csak Nyúzosként. Ha van egy kis szabadidőd, és érdekel a fotózás, csak ajánlani tudom a munkakört! 🙂

Ignácz AttilaIgnácz Attila, olvasószerkesztő, cikkíró

Szigeti Balázs, olvasószerkesztő

Szigeti Balázs

Szigeti Balázs vagyok, másodéves biológia BSc szakos hallgató. 2013 tavaszán csatlakoztam a Tétékás Nyúz csapatához, mint olvasószerkesztő. Ezen döntésemet egy percig sem bántam meg, ugyanis ez a munka teljes mértékben összeegyeztethető az egyetemi és a magánélettel is. Ez pedig nagy ritkaság, ha az ember tisztában van a diákmunkák többsége által igényelt munkaidő hosszával. A munkatempó nem feszített, a munka hasznos és még szórakoztató is, az emberek pedig segítőkészek, így bátran ajánlom a lehetőséget mindenkinek.

Kőnig RitaKőnig Rita, tiszteletbeli tag

2011 szeptemberében kerültem az újsághoz. Szárnypróbálgatásaimat rövidebb cikkek teljesítésével fejlesztettem, majd következtek a tudósítások, végül 2012 februárjától a „Cooltér” rovatért feleltem. Ekkortól tördelőszerkesztői feladatok ellátását egyaránt vállaltam. 2012 szeptembere és 2014 májusa között a „Természet Tudomány Technika (TTT)” egyik rovatvezetője voltam, illetőleg többször is kipróbálhattam magam vezetőszerkesztői pozícióban. Diplomaszerzést követően még egy-két kisebb cikkel visszatértem ugyan, de 2015-től csupán tiszteletbeli tagként kísérem figyelemmel az újság sorsát.

medveczky_zsofiaMedveczky Zsófia, olvasószerkesztő, cikkíró

NO imagePolyák Katalin, tiszteletbeli tag

Polyák Katalin vagyok, a Biológia BSc ex-hallgatója (csak három év után ismertem be, hogy nem nekem való), így sajnos már csak tiszteletbeli szerkesztőségi tag. Gyermekkorom óta töretlen lelkesedéssel vetem papírra – vagy képernyőre – gondolataimat, az írás számomra több, mint hobbi. 2014 októberében kerültem a Tétékás Nyúz-hoz, és rövid időn belül magamra is vállaltam a „Természet-Tudomány-Technika” rovat vezetését, de más rovatokba is szívesen írtam. Emellett olvasószerkesztő is voltam, amit gyakran igazi kihívásnak éreztem, de ettől függetlenül nagyon szerettem. Egyéves „pályafutásom” alatt nagyon a szívemhez nőtt az újság, ezért lehetőségeimhez mérten szeretnék a továbbiakban is részt venni a lap megjelenésének elősegítésében.

Resch Borbála, rovatvezető, olvasószerkesztőResch Borbála

Resch Bori vagyok, a „Mozizóna” rovat vezetője és az újság egyik olvasószerkesztője 2014 óta. Sok-sok évvel ezelőtt voltak olyan álmaim, hogy ha nagy leszek, újságíró leszek. Végül matematika szakos lettem, de a Nyúz kapcsán ezt a számomra kedves hobbimat is űzhetem. Az olvasószerkesztés is közel áll a szívemhez, m
ert kéretlenül is ki szoktam javítani másokat, így meg hivatalból is meg kell tennem. 🙂 Ha esetleg te is Borihoz hasonlóan viszonyulsz a nyelvtani hibákhoz, jelentkezz olvasószerkesztőnek!

Richter Anikó, cikkíróNO image

Richter Anikó vagyok. Mindig is szerettem írni, papírra vetni azt, ami éppen érdekel. Nemrég kerültem csak az újság életébe, egyelőre cikkíróként. Bioszosként igyekszem természettudományos témakörben írni, de ha éppen egy érdekes, kreatív vagy innovatív dolog hívja fel a figyelmemet, akkor arról is szívesen állítok össze egy-egy cikket (TTT, Tudósítás, Helyvektor).

Schimek Éva, rovatvezető, olvasó- és tördelőszerkesztőSchimek Éva

Schimek Évi vagyok, végzős környezettudomány mesterszakos hallgató. 2013 végén csatlakoztam a szerkesztőséghez, ekkor még csak olvasószerkesztéssel foglalkoztam, de azóta a tördeléssel is megismerkedtem és néhány cikket is írtam a „TTT” rovatba. Fontosnak érzem az igényes írások megjelenését és örülök, hogy ehhez én is hozzájárulhatok, de a legjobb, hogy a munka által megszerzett tudást az élet más területein is kamatoztathatom, ezért mindenkit bátorítok, hogy csatlakozzon hozzánk!

Török BalázsTörök Balázs, főszerkesztő (2012–2014)

Török Balázsnak hívnak. Földrajz alapszakos hallgatóként, cikkíróként kezdtem a Tétékás Nyúz-nál, majd két éven keresztül a főszerkesztői posztot is betölthettem. Jelenleg a Tudománykommunikáció a természettudományban mesterszak hallgatója vagyok. Az újságírás mellett egyre fontosabbá, érdekesebbé vált számomra a média működése, a háttérben zajló folyamatok és az új formátumok, eszközök. Emiatt egyre többet foglalkozom videók szerkesztésével és készítésével, valamint tudománykommunikációs célokat szemelőtt tartva vágtam bele 2015 nyarán egy társasjáték fejlesztésébe, amely a századfordulós magyar gyáriparosokat mutatja be.
A Nyúz számomra az érdeklődésem gyújtópontját jelenti, hiszen itt írtam az első cikkeim, itt foglalkoztam először tartalomstratégiával és tartalmi/pr megjelenésekkel.