Gyere Gazdosnak!

Background with money american hundred dollar bills – horizontal

Ha érdekel a TTK-s közélet és sosem riadtál vissza a gazdasági ügyektől, itt a lehetőség, hogy kipróbáld magad, segíts a hallgatókon és egy kis plusz bevételre tegyél szert a munka mellett.

A TTK HÖK Gazdasági referens tisztségét töltöttem be november elsejéig, de sajnos utódjelölt hiányában kényszerültem lemondani. Gondolom, ha elkezdted olvasni ezeket a sorokat, akkor leginkább az érdekel, mit is csinál egy gazdos és tudnád-e vállalni. Nos, feladatai a következők.

– ATTK HÖK pénzügyeinek menedzselése, az éves költségvetési terv elkészítése és negyedévenkénti  pénzügyi beszámoló írása a.

– A Küldöttgyűlés által elfogadott költségvetési tervben lévő költések végrehajtása. Erre a költés formájából adódóan eltérő ügymenetek állnak rendelkezésre – amennyiben továbbra is érdekel a tisztség, ezekről szívesen beszélek neked részletesen.

– A TTK HÖK gazdálkodási igényeinek képviselete az ELTE HÖK Gazdasági bizottságában.

– Átláthatóság biztosítása.

– Parkolási és leltár ügyek intézése.

A TTK HÖK (mint a legtöbb HÖK) nehezen nevezhető önállóan gazdálkodó szervezetnek, minden költés több lépcsőn kerül jóváhagyásra az ELTE részéről, ez nyilván kiterjedt bürokráciával jár. Ebből fakadóan a “gazdos” feladatköre erősen operatív, effektíve munkavégzésnek tekinthető tevékenység. Nyilván a jó munkavégzés segíti az érdekképviseleti munka gördülékenységét, azonban, míg vannak tisztségek, amelyek konkrétan a hallgatói érdekképviselettel foglalkoznak, addig a gazdaságis inkább alapot ad az érdekképviselet működésének.

 

Miért gyere tehát gazdosnak?

Gyakorlatilag egy “másodállás”, ösztöndíjjal.

– A karon tevékenykedsz.

– Hallgatótársaid javára dolgozol.

– Megismerheted a HÖK működését és a kar/ELTE ilyenirányú működését.

Ha egy kicsit is felkeltettem az érdeklődésedet, keress bizalommal, igyekszem átadni minden tapasztalatom!

Égerházi Bálint
egerhazi.balint@nyuz.elte.hu